loading...

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πατρινός Ορθοπαιδικός Χειρουργός "Χρυσός Ολυμπιονίκης"!

Στη Δεύτερη Ιατρική Ολυμπιάδα (Second International Medical Olympiad 2013) συμμετείχαν 35 χώρες απο όλο τον κόσμο, απο τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Καναδά και την Αυστραλία έως την Ινδία την Ιαπωνία και και τη Νότια Κορέα, καθώς βέβαια και 15 Ευρωπαικές χώρες, με 5000 εργασίες και από όλες τις ειδκότητες της Ιατρικής.
Ο διαγωνισμός είχε προημιτελικά, ημιτελικό και τελικό, ο οποίος διεξήχθη στην πόλη της Θεσσαλονίκης 18 - 20 Οκτωβρίου 2013, υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Στον τελικό της Θεσσαλονίκης, μετά τους προκριματικούς γύρους (μετά απο προτάσεις 41 ανεξάρτητων International Advisors), έφτασαν 40 εργασίες που διαγωνίσθηκαν για τα τελικά βραβεία, με βασικό κριτήριο βαθμολόγησης, την πιθανή ευρύτητα της κοινωνικής επίδρασης που μπορεί να έχουν τα αποτελέσματα των εργασιών (social impact and social interest) καθώς επίσης και την πρωτοτυπία (prototype andoriginality).

Βραβεία υπήρχαν για τις βασικές επιστήμες αλλά και για όλες τις ειδικότητες της Ιατρικής. Στην ειδικότητα "Ορθοπαιδική Χειρουργική", πρώτο βραβείο έλαβε μια εργασία απο την Γερμανία των Πανεπιστημίων της Φραγκφούρτης και του Μαιντς με τον εντυπωσιακό τίτλο :

«Τα χειρουργεία στην Σπονδυλική στήλη είναι πολύ περισσότερα από όσο θα χρειαζόταν». Operations in spinalsurgery are not always needed. Do we operate more than we should? (FIRST PRIZE IN "ORTHOPEDIC SURGERY")

H εργασία εκπροσωπήθηκε απο τον Χάρη Ματζάρογλου Ορθοπαιδικό χειρουργό Επιμελητή - Α της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής της Πάτρας και εκλεγμένο Επίκουρο Καθηγητή Ορθοπαιδικής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Πάτρας, ο οποίος παρουσίασε και στήριξε την εργασία της ομάδος στον τελικό της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη (Presenter and Defence of the paper) στις 19 Οκτωβρίου 2013 πέναντι στουςINTERNATIONAL ADVISORS και τους υπόλοιπους ανταγωνιστές.

Η ομάδα που οργάνωσε σχεδίασε και εκτέλεσε την εργασία αποτελούνταν από :

Konstantinos Kafchitsas, MD, PHD1, Bjoern Habermann MD, PHD1, Fawad M Khan MD PHD2, Charalampos Matzaroglou, MD, PhD1,3

To σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε απο τους ελληνικής καταγωγής Ορθοπαιδικούς, Χάρη Ματζάρογλου Ορθοπαιδικό χειρουργό εκλεγμένο Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικοθεραπέιας και Επιμελητή - Α της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής της Πάτρας, και τον Κωσταντίνο Καυχίτσα Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιτημίου του Μαιντς στη Γερμανία, και τελικά έλαβε το πρώτο βραβείο στην ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στον τελικό της 19ης Οκτωβρίου του 2013 (FIRST PRIZE AWARD - Gold Medal - INORTHOPAEDIC SURGERY).

Όλη η διαδικασία ήταν υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Πολύ σημαντικές εργασίες επίσης βραβεύτηκαν στις βασικές επιστήμες (basic sciences), όπως στην Μοριακή Ιατρική, απο το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης για την ανεύρεση και ανάλυση των παθοφυσιολογικών μηχανισμών με τους οποίους τα λαχανικά εμποδίζουν την καρκινογένεση, στη Βιοτεχνολογία, εργασία απο τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Center for Biotechnology, College ofScience and Technology, Temple University, Philadelphia, Pennsylvania, και Laboratory Medicine, Drexel University College of Medicine,USA, ανακάλυψη για την σχέση της ουσίας α - tubulin με τον καρκίνο των ωοθηκών, στη Βιοφυσική εργασία απο το Panjab University,Chandigarh, India, για την ευεργετική επίδραση της χαμηλής δόσεως ακτινοβολίας χ στον άνθρωπο.

O βραβευμένες εργασίες θα μπουν προσεχώς σε ειδικό τεύχος στην σημαντικότερη ιατρική τράπεζα πληροφοριών και μελετών τουPubMeD.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...