loading...

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Όπως το 2010 Λόγο στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων διεκδικεί η Εκκλησία.

Η Ιεράς Σύνοδος απηύθηνε στο υπουργείο Παιδείας αίτημα συμμετοχής εκπροσώπους της στην Επιτροπή Σύνταξης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου


Να βάλει «χέρι» στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί για άλλη μια φορά η Εκκλησία.

Όπως αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, την Πέμπτη, θα κατατεθεί αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Τις προηγούμενες φορές η Εκκλησία είχε βάλει στο στόχαστρό της, όπως υπενθυμίζουν «ΤΑ ΝΕΑ», όχι μόνο το βιβλίο των Θρησκευτικών αλλά και αυτά της Ιστορίας ή των Νέων Ελληνικών.

Ειδικότερα τον Οκτώβριο του 2010 μερίδα μητροπολιτών που είχαν συμμετάσχει στην Ιεραρχία είχαν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» στα σχολικά βιβλία, τόσο στην Πρωτοβάθµια, όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση με ορισμένους ιεράρχες να εντοπίζουν αυτό το στοιχείο ως αιτία της ηθικής και πνευματικής κρίσης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τις προηγούμενες ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε συγχαρεί το υπουργείο Παιδείας επειδή αντιμετώπισε σοβάρα το θέμα των Θρησκευτικών λέγοντας πως «το περιεχόμενό του μαθήματος δεν απώλεσε το θρησκευτικό του χαρακτήρα».
Πηγή:http://www.protothema.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...