loading...

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πότε βλάπτει η κατανάλωση των ω3 λιπαρών οξέων;

Τα ω3 λιπαρά οξέα που τα συναντούμε ως επι το πλείστον σε λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομό) και στους ξηρούς καρπούς, έχουν συνδεθεί με μια πληθώρα από θετικές επιδράσεις για την υγείας μας. Συγκεκριμένα είναι άριστης ποιότητας λιπαρά για την καλή λειτουργία της καρδιάς μας. 
Παρ' όλα αυτά μια νέα μελέτη έρχεται να ανατρέχει τρόπον τινά τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τα καλά λιπαρά της διατροφής μας.

Συγκεκριμένα, ερευνητές σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου OSU απέδειξαν πως η υπερβολική κατανάλωση ω3 λιπαρών οξέων μπορει να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας κάνει ευάλωτους σε ιούς και λοιμώξεις.
Ο οργανισμός δηλαδή χάνει κατα κάποιον τρόπο την ικανότητά του να καταπολεμά τους μικροοργανισμούς και τα μικρόβια.
Ωστόσο, σύμφωνα με της επισημάνσεις των ερευνητών, τα ποσά των ιχθυελαίων που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες μελέτες είναι συνήθως περισσότερα από αυτά που θα μπορούσε κανείς να καταναλώσει κανείς μέσω των τροφίμων ή των συμπληρώματα διατροφής.
Δεν κάνουμε λόγο όμως για ανέφικτες ποσότητες ειδικά για κάποιον που προσλαμβάνει μεγάλες ποσότητες από τα τρόφιμα που καταναλώνει ενώ ταυτόχρονα οτυ χορηγούνται και συμπληρώματα ω3 λιπαρών οξέων. 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η συμπληρωματική χορήγηση θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού, ώστε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι πιθανές πηγές ω3 λιπαρών στη διατροφή ενός ανθρώπου.
Πηγή:http://www.ygeianews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...