loading...

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σφαγή των αστών» χαρακτηρίζουν το φόρο ακινήτων οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Και λένε ότι «το χαράτσι είναι καλύτερο» - Στις 11 Δεκεμβρίου η πρώτη δίκη μέλους της ΠΟΜΙΔΑ για μη καταβολή φόρων και ΕΤΑΚ ύψους 59.000 ευρώ.«Διπλή καταλήστευση» με «δήμευση στα αστικά ακίνητα» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), αναφερόμενη στον νέο φόρο στα ακίνητα, στον οποίο και κατέληξε, χθες, η κυβέρνηση. Μάλιστα ο πρόεδρος της, Στράτος Παραδιάς, έφτασε στο σημείο σε τηλεοπτική του συνέντευξη το μεσημέρι της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ να κάνει λόγο για «σφαγή των αστών».

«Με ένα εξαμβλωματικό σχέδιο επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες, που γέμισε οργή και αγανάκτηση κάθε φορολογούμενο ιδιοκτήτη αστικής περιουσίας, το πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων της χώρας μας στο βωμό της «εισπραξιμότητας» της αγροτικής ψήφου», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, ο φόρος στα αγροτικά ακίνητα είναι «μονός και καθαρά συμβολικός» και «καθαρά αντισυνταγματική η εξαίρεσή τους από το ΦΑΠ».

«Διπλός και ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα!», καταγγέλλει και συνεχίζει:«Επτασφράγιστο μυστικό η ''προοδευτική'' κλίμακα του νέου ΦΑΠ (δηλαδή η καταλήστευση τώρα ονομάζεται …''πρόοδος''), που από ότι φαίνεται ελάχιστα θα διαφέρει από την παλαιά. Αντισυνταγματική και αυτή, αφού το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι πολίτες συμμετέχουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους, δηλαδή με το εισόδημά τους».

Όπως υπογραμμίζουν ακόμη, πρόκειται για «φορολογία σκληρή, δημευτικού τύπου, που είναι αδύνατον να πληρωθεί, ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα ακίνητα, πράγμα που καλά το γνωρίζουν, αλλά αρνούνται να δεχτούν την πρότασή μας για μειωτικό συντελεστή».  

Άμεσο αποτέλεσμα του νόμου αυτού, όπως εκτιμούν, θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών αστικών ακινήτων που θα οφείλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ σε δίκες με προβλεπόμενη ποινή τριετούς φυλάκισης.

«Ήδη το πρώτο μέλος μας κλήθηκε να δικαστεί στο Β΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Σχολή Ευελπίδων), την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9 π.μ., γιατί ''…με πρόθεση… ηθελημένα δεν κατέβαλε…'' ποσό φόρων κληρονομιάς, ΕΤΑΚ κλπ. 59.302,36 ευρώ, ενώ η περιουσία του είναι ξενοίκιαστη και ο ίδιος σε πλήρη απελπισία…».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...