loading...

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μήνυμα ανάκαμψης στέλνει η Nestle με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Θα δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας για νέους στην Ελλάδα- 20.000 σε όλη την Ευρώπη- Βλέπει ανάκαμψη η μεγάλη πολυεθνική μέσα στο επόμενο διάστημα και επενδύει

Η Ελλάδα ήταν η αφορμή. Η αιτία; Η διάθεση ενός πανευρωπαϊκού διατροφικού κολοσσού, της Nestle, να αποδώσει κοινωνικό μέρισμα στους Ευρωπαίους που ως καταναλωτές την έχουν στηρίξει εδώ και χρόνια. Ένα μέρισμα ευθύνης, το οποίο ανταποδίδεται μέσω της δημιουργίας 20.000 θέσεων εργασίας εντός της επόμενης τριετίας.


«Τις είχε ανάγκη η εταιρεία αυτές τις θέσεις ή απλά τις δημιουργεί στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης»; «Βλέπει κάτι να αλλάζει στην ήπειρο μας η πολυεθνική και επενδύει σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία ή η Ιταλία»;

Αυτές υπήρξαν μερικές από τις σημερινές ερωτήσεις προς τον Επικεφαλής της Ευρώπης για την Nestle, Laurent Freixe, ο οποίος παρουσίασε το πρώτο τέτοιου είδους πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων στην Ε.Ε. όπως ανέφερε σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy.

«Ναι, θεωρώ πως η Ευρώπη θα περάσει σε φάση ανάπτυξης. Πάντοτε η εταιρεία μας βάσιζε πολλά στην ήπειρο αυτή και εξακολουθεί να βασίζει» απάντησε το big boss της εταιρείας, δίδοντας για πρώτη φορά μια αίσθηση αισιοδοξίας για το μέλλον στην Ε.Ε. Κι όταν η Nestle που «μετράει» λόγια και χρήματα αποφασίζει να επενδύσει, σίγουρα αυτό κάτι σηματοδοτεί.

Σε ερώτηση μας για την «ελληνικότητα» αυτού του προγράμματος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην Ελλάδα κ. Παύλος Κιόρτσης υπογράμμισε πως το πρόγραμμα αφορά σε 500 προσλήψεις μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, εκ των οποίων πολλές ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται. Από αυτά τα άτομα, τα μισά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και τα υπόλοιπα θα περιλαμβάνονται σε προγράμματα μαθητείας.

Με τη σειρά της η Ευρωπαία Επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου τόνισε πως θα πρέπει η Ευρώπη να αναζητήσει κι άλλες προσπάθειες ανάλογες της Nestle.

Το σημειολογικά πάντως ενδιαφέρον της σημερινής εκδήλωσης είναι πως η χώρα μας επιλέχθηκε απόόλες τις άλλες ευρωπαϊκές για να παρουσιαστεί σε όλη την ήπειρο αυτή η νέα δράση, η οποία αφορά το σύνολο των κρατών μελών της Ε.Ε. Πρόκειται για ένα γεγονός υψηλής νοηματοδότησης καθώς ο κόσμος των πολυεθνικών αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα πλέον πως η κρίση δεν είναι κάτι που τους αφήνει αδιάφορους.

Σε επίπεδο μάλιστα Ελλάδας, ο μέσος όρος προσλήψεων συγκριρικά με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι κατά πολύ υψηλότερος.

Για παράδειγμα ενώ στη χώρα μας θα υπάρξουν προσλήψεις 500 ατόμων, στην Αυστρία θα γίνουν 340, στην Ολλανδία 270, στο Βέλγιο 160, στη Βουλγαρία 330, στη Ρουμανία 180, στην Πορτογαλία 350 και σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες 365. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν η Ελλάδα αποτελεί ένα ξεχωριστό case study για όλη την Ευρώπη και αποδεικνύει πως η Nestle δίνει μεγαλύτερη σημασία εδώ.

Νωρίτερα, το newmoney.gr μετέδιδε:

Με φόντο την Ακρόπολη, ο επικεφαλής Ευρώπης της Nestle δήλωσε στο Bloomberg ότι ο όμιλος θα δημιουργήσει στην Ευρώπη 20.000 θέσεις απασχόλησης και μαθητείας μέσα στην επόμενη τριετία για νέους έως 30 ετών.

Ειδικά για τη χώρα μας, όπως επεσήμανε ο κ. L. Freixe προτίθεται να δημιουργήσει 500 θέσεις απασχόλησης και μαθητείας, εκ των οποίων οι 250 θα είναι για μόνιμες θέσεις με μισθό τουλάχιστον το βασικό. Για τις υπόλοιπες 250 που θα είναι για μαθητεία και πρακτική άσκηση θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή από πλευράς του πολυεθνικού ομίλου, ο κ. Freixe επεσήμανε ότι ο όμιλος έχει δεσμευθεί να επενδύει στην Ευρώπη σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Πηγή:www.newmoney.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...