loading...

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Κεφαλονιά: 1 μήνας μετά... Όταν οι υπουργοί έφυγαν και ξέχασαν

Το ΧΩΝΙ ακολούθησε την αποστολή αλληλεγγύης των κατοίκων της Σύρου στο σεισµόπληκτο νησί του Ιονίου. Εκεί συνάντησε την κρατική αδιαφορία... αλλά και την ελληνική ψυχή.

Μπορεί οι τοίχοι των σπιτιών τους να ράγισαν ή και να έπεσαν ακόµα, οι καρδιές τους όµως έγιναν πιο δυνατές σε συναισθήµατα και αγάπη. Για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, που ακόµα µετράνε τις... πληγές τους από τα χτυπήµατα των καταστροφικών σεισµών, ο αγώνας για επιβίωση και αξιοπρεπής ζωής είναι καθηµερινός και διαρκής.

Σχεδόν ένα µήνα µετά την καταστροφική «επίσκεψη» του εγκέλαδου, συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους προσπαθώντας να ορθοποδήσουν µέσα από τα προβλήµατα που τους άφησε ο χορός των ρίχτερ.

Οι πρωτοκλασάτοι άρχοντες της κυβέρνησης, πήγαν, είδαν, υποσχέθηκαν και απήλθαν... Τους έδωσαν ελπίδες ότι θα βοηθήσουν άµεσα και αποτελεσµατικά. Οι προσδοκίες των κατοίκων των πολύπαθων περιοχών του νησιού του Ιονίου είναι υψηλές, αφού µέχρι και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς έδωσε το παρών εκεί και το ερώτηµα όλων είναι το πότε θα υλοποιηθούν όσα τους υποσχέθηκαν. Τ

Το ΧΩΝΙ βρέθηκε στις περιοχές που ένιωσαν τη βιαιότητα του σεισµού και αφουγκράστηκε την αγωνία αλλά και την ελπίδα αυτών των ανθρώπων. 
Πηγή:http://www.toxwni.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...