loading...

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ: Πάει το πρωτογενές πλεόνασμα - εξαφανίσθηκε όπως το αεροπλάνο που χάθηκε.

 Πάει το πολυδιαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα. Χάθηκε από το ραντάρ της κυβέρνησης, όπως μυστηριωδώς εξαφανίστηκε και το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών.
Οι εκδοχές για την εξαφάνιση του πρωτογενούς πλεονάσματος δίνουν και παίρνουν, με την επικρατέστερη και πιο βάσιμη να αναφέρει ότι αυτό έπεσε σε δημοσιονομικό κενό!
Από μια άποψη, βέβαια, με την εξαφάνισή του αποκαταστάθηκε η τάξη. Πρωτογενές πλεόνασμα στην πραγματικότητα δεν υπήρχε. Και δεν μπορούσε να υπάρξει από τη στιγμή που το κράτος δεν είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του και χρωστάει και της Μιχαλούς.
Είναι σαν ένα νοικοκυριό να μην πληρώνει το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο, και ο πάτερ φαμίλιας να λέει ότι έχει λεφτά στην τσέπη!
Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα λογιστικό τρικ για να πετάξουν στάχτη στα μάτια της τρόικας και, κυρίως, για να πετάξουν στάχτη στα μάτια του απελπισμένου κοσμάκη, από τις ατελείωτες αιματηρές θυσίες του οποίου, άλλωστε, δήθεν και καλά, βγήκε.
Μόνο που η τρόικα δεν καταλαβαίνει, δεν χαμπαριάζει από τέτοια. Εδώ έρχονται και μας πατάνε στο λαιμό, θα κολλήσουν σε πρωτογενή πλεονάσματα - «μούφα», που θέλει να της λανσάρει η κυβέρνηση του προτεκτοράτου της;
Κι έχεις και τον Σαμαρά να λέει και να ξαναλέει ότι θα δώσει το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα στους ένστολους και στους χαμηλοσυνταξιούχους, παριστάνοντας από πάνω και τον αντιστασιακό στην τρόικα!
«Ο Σαμαράς δεν κάνει πίσω», λένε συνεχώς τα «παπαγαλάκια» των συστημικών μέσων ενημέρωσης για να περάσουν στον κόσμο την εικόνα του ηρωικού και αντιστασιακού πρωθυπουργού, ο οποίος όμως έχει παραδώσει τα πάντα στους τροικανούς!
Αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είτε θα κάνει τελικά πίσω και θα προσπαθήσουν τη νέα υποχώρηση να την περάσουν στον κοσμάκη με το κατάλληλο «αμπαλάζ», είτε δεν θα κάνει όντως πίσω και θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο, όπως προβλέπουν πολλοί αναλυτές εδώ και καιρό.
Τώρα, εάν στην περίπτωση αυτή φωνάξει «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», παίζεται...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Πηγή:http://www.dete.gr/

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...