loading...

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δεν θέλει το τέμενος στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος;ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Δεν θέλει το τέμενος στην Αθήνα
ο Αρχιεπίσκοπος;
Πολιτική Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2014 | 12:59
ΚείμενοΛουδάρος ΑνδρέαςΦωτογραφίεςΓιώργος Φερδής | Δόγμα
Σύμφωνο με την «ανάγκη να σταματήσουν τα σχέδια για ανέγερση τεμένους» εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Βασίλης Καπερνάρος με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση που είχαν.

«Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα, το Σπίτι μας!» Βασίλης Καπερνάρος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και συζήτησαν για την Αθήνα της κρίσης αλλά και την προσφορά της εκκλησίας στους δύσκολους καιρούς που διανύει η Πατρίδα μας. Παράλληλα δε, συζητήθηκαν διεξοδικά και άλλα θέματα, στα οποία υπήρξε σύμπνοια στις απόψεις των δύο αντρών όπως: Η ανάγκη να σταματήσουν τα σχέδια για ανέγερση τεμένους…» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της παράταξης του κ. Καπερνάρου που εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο να μην επιθυμεί την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα.


Πρόκειται για τον δεύτερο δημοτικό υποψήφιο που τάσσεται κατά της ανοικοδόμησης του τεμένους στην Αθήνα, με την διαφορά πως αυτή τη φορά ο κ. Καπερνάρος «αποκαλύπτει» πως ούτε και ο Αρχιεπίσκοπος το επιθυμεί.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερωτήθηκε από το dogma.gr σχετικά με το αν υπάρχει αλλαγή στάσης από πλευράς του Αρχιεπισκόπου στο θέμα του τεμένους. Η απάντηση ήταν πως ο κ. Ιερώνυμος έχει εκφράσει ο ίδιος τις θέσεις του για το θέμα σε πρόσφατη συνέντευξη του στην «Ελευθεροτυπία» όπου είχε σημειώσει επιφυλάξεις αλλά όχι άρνηση.

Το απόσπασμα της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής: 

«Επί προκατόχου μου, υπήρξε η συγκατάθεση της Εκκλησίας, με τη σκέψη ότι κάθε πιστός μπορεί να έχει το χώρο προσευχής του. Η διαφωνία υπήρχε τότε ως προς τη χωροθέτηση. Σήμερα, με όσα συμβαίνουν γύρω μας, έχω κάποιες επιφυλάξεις. Δεν μπορεί εμείς να συναινούμε στα αιτήματα των μουσουλμάνων χωρίς και εκείνοι αντίστοιχα να κάνουν το ίδιο. Εχω πολύ προβληματιστεί με την τύχη των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, με τις σφαγές τους απ' ό,τι μαθαίνω, με τους απηνείς διωγμούς σε βάρος τους, με τις απαγωγές, όπως αυτές των δύο αρχιερέων. Δεν μου κάνει καρδιά να πω το «ναι» ευχαρίστως, έχω και εγώ τις επιφυλάξεις μου αυτόν τον καιρό».

Πηγή:http://www.dogma.gr/



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...