loading...

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ρωσικό ιστιοφόρο στην Θεσσαλονίκη.

Από σήμερα  8 Απριλίου ως τις 11 Απριλίου, το πανέμορφο και πανύψηλο Ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “Μιρ” (“Ειρήνη”) θα βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα της 12ης Απριλίου θα προσεγγίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Οι επισκέψεις γίνονται στα πλαίσια του εορτασμού των 300 ετών από την 1η νίκη στην ιστορία του Ρωσικού Στόλου, υπό την καθοδήγηση του Μεγάλου Πέτρου, κατά των Σουηδών, πλησίον της χερσονήσου Χάνκο (παλαιά ρωσική ονομασία της οποίας είναι “Γκαγγούτ”), το 1714. Στα πλαίσια αυτά την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι 2014, το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “Μιρ”  πραγματοποιεί τον πλου “Δόξα στον Ρωσικό Στόλο!”.

 Και εικόνα στο Άγιο Όρος 
Το ταξίδι υποστηρίζεται από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Με την αφορμή αυτή, οι αγιογράφοι του Ναού του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγία Πετρούπολη, φιλοτέχνησαν την Εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου. Ο ναός ανεγέρθη με διάταγμα του Μεγάλου Πέτρου, εις ανάμνησιν της λήξης του Βόρειου Πολέμου και των δύο νικών κατά του σουηδικού στόλου στο Χάνκο. Η εικόνα θα καθαγιασθεί στο Άγιο Όρος στις 10 Απριλίου, και έπειτα θα εγκατασταθεί στο ιστιοφόρο “Μιρ”, για να διαπλεύσει μαζί του στους τόπους της ναυτικής δόξας του ρωσικού Στόλου.   
Κατά την παραμονή του σκάφους στα ελληνικά λιμάνια, θα διεξαχθούν σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένων σε μεγάλες ναυμαχίες του ρωσικού Στόλου. 
Η εξόρμηση θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση της εικόνας του Αγίου Βλαδίμηρου στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, όταν το ιστιοφόρο “Μιρ” επιστρέψει στην Αγία Πετρούπολη. 

ΠΗΓΗ :Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ   
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...