loading...

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Νέα Υόρκη: Δικαστήριο απαγόρευσε τις χριστιανικές συναθροίσεις σε δημόσια σχολεία !

Τα σχολεία της Νέας Υόρκης μπορούν τώρα νόμιμα να απαγορεύσουν τις εκκλησίες από τις υπηρεσίες εκμετάλλευσης στα κτήρια εκτός των σχολικών ωρών. 

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
4 Απριλίου 2014

Χρόνος ανάγνωσης 01:20

Μια απόφαση 2-1 στο 2ο Αμερικανικό Εφετείο είπε ότι η πολιτική απαγόρευσης των εκκλησιών σε συγκεντρώσεις στα σχολεία « ήταν σύμφωνη με τα συνταγματικά τους καθήκοντά.» Οι αρμόδιοι του σχολείου θα μπορούν να απαγορεύσουν σε μια μικρή χριστιανική κοινότητα να εκμεταλλεύεται το χώρο το Σαββατοκύριακο σε ένα δημοτικό σχολείο.

Η νέα πολιτική θα επιτρέπει τις θρησκευτικές και κοινοτικές οργανώσεις να χρησιμοποιούν τα κτίρια για προγράμματα μόνο μετά από τις σχολικές ώρες, αλλά όχι ως "τόπους λατρείας».

Η απόφαση από την τριμελή επιτροπή είναι η τελευταία σε μια νομική διαμάχη μεταξύ των σχολείων της πόλης και των θρησκευτικών ομάδων. τα επιχειρήματα ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια.

Το 2012, η Αμερικανή περιφερειακή δικαστής Λορέτα Πρέσκα έκρινε ότι αποφάνθηκε κατά της απαγόρευσης, με το επιχείρημα ότι η κατοχή μιας υπηρεσίας λατρείας σε ένα σχολείο δεν σύνδεε εκείνη την μονάδα με μια ιδιαίτερη θρησκεία. Η απόφαση της Πέμπτης ανέτρεψε την απόφαση της Πρέσκα. 

Η εκκλησία εμπλέκεται στη διαμάχη, και το Bronx Household of Faith θεωρεί ότι η πολιτική παραβίαζει το δικαίωμα να λατρεύουν ελεύθερα, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση.

Ο Jordan Lorence, δικηγόρος στο Bronx Household of Faith ήταν απογοητευμένος από την έκβαση της απόφασης, αλλά είπε ότι η εκκλησία θα εξετάσει τώρα για έκκληση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.


atheatignosi
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...