loading...

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Κυβέρνηση: Θα παρουσιάσει δεκαετές αναπτυξιακό σχέδιο.


Στην παρουσίαση του ελληνικού δεκαετούς αναπτυξιακού σχεδίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση εντός των επομένων εβδομάδων, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Μαΐου.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ τα επιμέρους στοιχεία του προγράμματος θα εξειδικευθούν από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει για το αναπτυξιακό σχέδιο τους ομολόγους του κατά το Eurogroup της 5ης Μαΐου.
Απώτερος στόχος του δεκαετούς αναπτυξιακού σχεδίου είναι η ανάπτυξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, οδηγώντας σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 43 δισ. ευρώ ή κατά 23% έως το 2020.
Το εν λόγω αναπτυξιακό σχέδιο στηρίζεται σε μελέτες που έχουν ήδη καταρτίσει για την κυβέρνηση το ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ, η εταιρεία McKinsey και το Ινστιτούτο Bruegel των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το in.gr, ειδικό βάρος θα δοθεί στη φορολογική πολιτική, στην απλοποίηση διαδικασιών και στο μη μισθολογικό κόστος. Βασική στόχευση είναι να διευκολυνθεί και η παροχή πιστώσεων και ρευστότητας στην αγορά, με την πλήρη αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και ιδιωτικών επενδύσεων.
Αναφορικά με τους κλάδους που θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαιτέρως οι ερευνητικοί φορείς εστιάζουν στην ενέργεια, στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή, στην μεταποίηση τροφίμων, στο διεθνές εμπόριο, στην ναυτιλία και στις νέες τεχνολογίες.
Βάσει των ίδιων εκτιμήσεων ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει 18 δισ. ευρώ Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία και 220.000 θέσεις εργασίας, ενώ η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του κλάδου της ενέργειας μπορεί να αυξηθεί κατά 9 δισ. ευρώ και να δημιουργηθούν 80.000 θέσεις εργασίας.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...