loading...

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Μέρκελ: Οι άνεργοι θα περάσουν ακόμη δύσκολα

Κοινή συνέντευξη τύπου Σαμαρά - Μέρκελ
Η Ελλάδα είναι σε άλλη μοίρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα τα κατάφερε είναι μια καινούργια μέρα σήμερα. Οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο και η Ελλάδα αφήνει πίσω τα δύσκολα. Η περίοδος της κλονισμένης αξιοπιστίας και της αμφισβητούμενης παραμονής στην ευρωζώνη έχουν τελειώσει οριστικά».
«Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της και γι αυτό δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα», όσο για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν γιατί ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Προτεραιότητα της χώρας είναι η διασφάλιση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να δοθούν νέες ανάσες στην ελληνική οικονομία και να αποκατασταθούν οι αδικίες πιο γρήγορα. Η μεγαλύτερη αδικία είναι η ανεργία των νέων, είπε.
«Η Ελλάδα τα κατάφερε είναι μια καινούργια μέρα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι «οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο και η Ελλάδα αφήνει πίσω τα δύσκολα. Η περίοδος της κλονισμένης αξιοπιστίας και της αμφισβητούμενης παραμονής στην ευρωζώνη έχουν τελειώσει οριστικά».
Ακολούθως, η γερμανίδα  καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ  τόνισε τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια,  λέγοντας ότι από εδώ και πέρα το βλέμμα στρέφεται στο μέλλον.
Βασικός στόχος όπως είπε είναι η βελτίωση των δημοσιονομικών και το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ωστόσο για το θέμα της ανεργίας υπήρξε δυσοίωνη, καθώς τόνισε ότι «Στον άνεργο το πλεόνασμα δεν λέει απολύτως τίποτα, οι άνεργοι θα περάσουν ακόμη δύσκολα, δεν έχει ολοκληρωθεί η πορεία».
Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα βγήκε στις αγορές, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή βοηθάει στην ανάκτηση εμπιστοσύνης προς τη χώρα και τόνισε ότι «Η Γερμανία μπορεί να συμβάλει και για αυτό θα βοηθήσουμε στην ίδρυση και οργάνωση του Αναπτυξιακού Ταμείου και χαίρομαι που παίρνει σάρκα και οστά. Θα το εφαρμόσουμε βήμα προς βήμα».
 Πηγή:http://www.kontranews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...