loading...

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΚΕΡΔΙΣΕ 4 ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΕΔΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Δανία: Νικητής το αντιμεταναστευτικό Λαϊκό Κόμμα

Το αντιμεταναστευτικό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (DPP) έγινε το πρώτο κόμμα της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταλαμβάνοντας ποσοστό 26,7%, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων.
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα κέρδισε τις 4 από τις 13 έδρες που διαθέτει η Δανία στο ευρωκοινοβούλιο.
Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών της πρωθυπουργού Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 19,1% (τρεις έδρες), όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας DR.
«Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Δανοί επιθυμούν να συνεργαστούμε σε θέματα όπως το εμπόριο και το περιβάλλον, αλλά έχουν κουραστεί να τους διατάσσει ένα κοπάδι γραφειοκρατών και δικαστών που δεν έχουν ποτέ πατήσει στην πατρίδα μας», δήλωσε ο επικεφαλής υποψήφιος του DPP Μόρτεν Μέσερσμιτ.
«Ελπίζω ότι όλα τα άλλα κόμματα θα ακούσουν τους Δανούς απόψε. Έχουν εντελώς παρανοήσει αυτό που θέλουν οι Δανοί και οι Ευρωπαίοι», πρόσθεσε ο Μέσερσμιτ, ο οποίος όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας στο ευρωκοινοβούλιο με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.
Το DPP έχει δει να αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά του μετά την ίδρυσή του το 1995 με μια πλατφόρμα επιβολής αυστηρότερων κανόνων στη μετανάστευση, αυστηρότερων ποινών για τους εγκληματίες και αυξημένες δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει εταίρος της κυβέρνησης, όμως υποστήριζε τον πρώην πρωθυπουργό Άντερς Φο Ράσμουσεν, που κυβερνούσε τη Δανία από το 2001 ως το 2011, και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ώστε να υιοθετηθούν πιο αυστηροί αντιμεταναστευτικοί νόμοι.
Το κόμμα κινείται προς το κέντρο από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του ο Κρίστιαν Τούλεσεν Νταλ το 2012.
Πηγή:http://www.ethnos.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...