loading...

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Τετραπλασιάστηκαν οι τιμές στα ΚΨΜ που ανέλαβε ιδιώτης!

Έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί οι τιμές των προϊόντων που διατίθενται από τα Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδων (ΚΨΜ), σε Θήβα, Αυλώνα αλλά και στα κυλικεία μονάδων της Αττικής, όταν αυτά πέρασαν στην «αξιοποίηση» ιδιώτη-επιχειρηματία.
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες τιμές:
Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.5 ευρώ. Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8 ευρώ! Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ ήταν γύρω στα 30-40 λεπτά.
Επιπλέον το νερό έχει 40 λεπτά από 20 . Και το κρουασάν 1,20ευρω από 30 λεπτά!
Χαρτί τουαλέτας 80 λεπτά, που πλέον πρέπει να αγοράσεις, αφού υπάρχει έλλειψη.
Τοστ (ζαμπόν - τυρί) 1,40 ευρώ από 80 λεπτά, που το έφτιαχναν τα ΚΨΜ, πριν ιδιωτικοποιηθούν.
Σάντουιτς από 1,80 μέχρι και 2, 60 ευρώ. τυρόπιτα 1 με 1,20 ευρώ, από 70 λεπτά.
Επειδή όμως, οι «δουλειές» του συγκεκριμένου επιχειρηματία πάνε πολύ καλά, επεκτείνεται και σε άλλες Μονάδες της Αττικής, στην Εύβοια, την Βοιωτία, την Κορινθία και την Αργολίδα. Μάλιστα, οι τοπικοί επιχειρηματίες (Θήβα, Ναύπλιο, Χαλκίδα), που προμήθευαν, κυρίως τυρόπιτες και διάφορα γλυκά τα ΚΨΜ των Στρατοπέδων, κινδυνεύουν με επιχειρηματικό μαρασμό, αφού ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει αναλάβει την αποκλειστική προμήθεια των ΚΨΜ.
Όπως αναφέρουν από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "παραβιάζονται κανονισμοί προμηθειών του Στρατού" που προβλέπουν παράδοση προϊόντων με συγκεκριμένες προδιαγραφές ,φρέσκα και όχι προϊόντα δύο και τριών ημερών, όπως γίνεται με το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα.
Η διοίκηση του στρατοπέδου Θήβας το 2012, που λειτουργεί ως Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων με 2.000 εκπαιδευόμενους στρατιώτες, έκανε μελέτη σε δυο συνεχόμενες σειρές και βρήκε- με απολύτως αξιόπιστα στοιχεία - ότι η μέση ημερήσια δαπάνη ανά νεοσύλλεκτο στο (τότε) στρατιωτικό ΚΨΜ έφτανε και τα 8 ευρώ. Σήμερα υπολογίζεται η ημερήσια δαπάνη των νεοσυλλέκτων να φτάνει μέχρι και τα 12 ευρώ! Στο ΚΕΝ Θήβας, που άρχισε η πιλοτική εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ, ο ιδιώτης τα μετατρέπει και σε ψησταριές, προσφέροντας προς πώληση και σουβλάκια! Και επειδή ο ιδιώτης έχει το μονοπώλιο, τα κέρδη που αποκομίζει είναι πολύ μεγάλα.
Επίσης, ούτε το ΓΕΣ, αλλά ούτε και ο ιδιώτης επιχειρηματίας, δίνουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σύμβασης, με την οποία έχει ανατεθεί στον συγκεκριμένο επιχειρηματία η εκμετάλλευση των ΚΨΜ. Το εύλογο ερώτημα, γιατί να ιδιωτικοποιηθούν τα ΚΨΜ και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ακόμη δεν έχει απαντηθεί επαρκώς από την ηγεσία του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ.
Πηγή: athina984.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...