loading...

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κι όμως: Κανείς από την κυβέρνηση δεν διέψευσε τον Ταμήλο για τις λάμπες πετρελαίου - Διαβάστε γιατί...(video)

Ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία του βουλευτή Μιχάλη Ταμήλου από την κυβέρνηση αναφορικά με την δήλωσή του ότι "το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό όπως το νερό", και ότι "μπορούμε να ζήσουμε με λάμπα πετρελαίου όπως έκαναν παλιά στα χωρια"!
Γιατί; Μα, γιατί απλώς ο βουλευτής Τρικάλων, είναι ο "λαγός" της κυβέρνησης γι αυτά που έρχονται στο θέμα του ηλεκτρισμού και της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους πολίτες.

Συγκεκριμένα μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MΕGA είπε: “Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό”.
Μιλάμε για έναν άνθρωπο που βρέξει-χιονίσει καθε μήνα λάμβάνει άμεσα ή έμμεσα 12.000 "ζεστά" ευρώ, ως βουλευτική αποζημίωση και βουλευτικά προνόμια για να κάνει τέτοιες δηλώσεις σε συμπολίτες του που κλείνουν άνεργοι χρόνια ολόκληρα ή πληρώνονται με 400 ευρώ το μήνα για εργασίες που θέλουν διαδρομές μίας ή δύο ωρών να φτάσουν στην άλλη άκρη μιας πόλης.
Επειδή πολλοί πιθανότατα να μην έχουν κατανοήσει τι τους περιμένει με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα σας αναφέρουμε κάποια στοιχεία από την γειτονική Βουλγαρία, που μετά την πώληση της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού, ένας στους τέσσερις Βούλγαρους δεν έιχε ρεύμα γιατί απλούστατα δεν μπορούσε να το πληρώσει. Και αναφερόμαστε σε μία χώρα η οποία επί "σοσιαλιστικού παραδείσουν" ήτων πρώτη σε εξαγωγή ρεύματος.
Το ηλεκτρικό στάθηκε η αιτία να πέσει από την εξουσία ο άνθρωπος της νύχτας και των Αμερικανών Μ.Μπορίσοφ το Φεβρουάριο του 2013.,
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποδείχτηκε για τους Βούλγαρους η απίστευτη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους ζητώντας την επανακρατικοποίηση της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της Βουλγαρίας, που σήμερα είναι τσεχικών συμφερόντων.
Σύντομα η δυσαρέσκεια για την τιμή του ηλεκτρικού μετατράπηκε σε οργή που ανέτρεψε την φιλοδυτκή κυβέρνηση Μπορίσοφ, μετά από σκληρές συγκρούσεις των πολιτών με τις δυνάμεις καταστολής.
Με μέσο μισθό χαμηλότερο από 400 ευρώ και μέση σύνταξη 150 ευρώ, η Βουλγαρία είναι το φτωχότερο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).
Πολλοί συνταξιούχοι είδαν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την αύξηση 140%, να ξεπερνάει τη μηνιαία σύνταξή τους.
Αν υπολογίσουε ότι η Βουλγαρία όπως και η Ελλάδα έχει ένα γεραμσένο πληθυσμό, τότε μαζί με τους ανέργους και τους οικονομικά αδύναμους, το ένα τέταρτο του βουλγαρικού πληθυσμού δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει το ηλεκτρικό του ρεύμα.
Πράγματα που μόνο σε δυστοπικά φουτουριστικά έργα βλέπαμε στον κινηματογράφο τώρα είναι πραγματικότητα.
Το 2000 η κυβέρνηση της κεντροδεξιάς Ένωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων του πρωθυπουργού Ιβάν Κόστοφ υπέγραψε μακρόχρονο συμβόλαιο υποχρεωτικής εξαγοράς του ηλεκτρισμού των δύο θερμοηλεκτρικών μονάδων της αμερικανικής επιχείρησης AIS στην κεντρική Βουλγαρία σε τιμή που υπερβαίνει κατά 40 % την τιμή πώλησης από τη δημόσια Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στους Βούλγαρους καταναλωτές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υπερχρέωση του δημόσιου φορέα
Το 2012, ήρθε το τελικό κτύπημα όταν η ΕΕ επέβαλλε να αυξηθούν δραστικά οι μονάδες εκμετάλλευσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Βουλγαρία, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής και συνεπώς πώλησης κατά 300%!
Αν και υπάκουη στις διαταγές της ΕΕ, καθώς το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι κάτω από 2% και το δημόσιο χρέος κάτω από 20% του ΑΕΠ, η Βουλγαρία δεν εμφανίζει ανάπτυξη την τελευταία πενταετία ενώ υφίσταται και τις επιπτώσεις από την κρίση στην Ελλάδα.
Το 44% των Βουλγάρων απλά δεν μπορούν να επιβιώσουν και είναι η φτωχότερη χώρα της ΕΕ.
«Το ψυγείο διέψευσε την τηλεόραση» είναι ένα από τα συνθήματα που ακούγονται στη Βουλγαρία εννοώντας ότι το άδειο ψυγείο λόγω φτώχειας διαψεύδει τα ψέματα των ελεγχόμενων από τον Μ.Μπορίσοφ ΜΜΕ (σας θυμίζει κάτι αυτό;).
Με την ανεργία να πλησιάζει επισήμως το 12% αλλά στην πραγματικότητα φθάνει το 21% στη χώρα με το φθηνότερο εργατικό δυναμικό, οι Βούλγαροι έχουν καταστραφεί από την ένταξή τους στην ΕΕ το 2007. 
Εδώ στην Ελλάδα η ανεργία είναι επισήμως στο 28%!
Δυστυχώς η Βουλγαρία, σε όλα τα επίπεδα, δείχνει το μέλλον και της Ελλάδας...
Ακολουθεί βιντεο με όλα τα κατορθώματα του Μ.Ταμήλου όπως καταγράφτηκαν από την εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" όπου θα δέιτε και τον θαυμασμό του Α.Σαμαρά στο πρόσωπό του από το 3:30 και μετά.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...