loading...

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Με αποκλεισμό τραπεζών απαντούν στον ΕΝΦΙΑ οι Ζακυνθινοί

Καταιγιστική μορφή παίρνουν οι αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες ακινήτων πανελλαδικά για το δυσβάσταχτο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που οδηγεί στην οικονομική τους εξόντωση.

Νωρίς το πρωί ομάδες αγανακτισμένων πολιτών στη Ζάκυνθο προχώρησαν στην κατάληψη των τραπεζών του νησιού θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Οι Ζακυνθινοί αποφάσισαν ότι πρέπει να ξεσηκωθούν όχι για να αλλάξει ο φόρος αλλά να αποσυρθεί, ενώ ζήτησαν από όλους να είναι σε ετοιμότητα γιατί ξεκινούν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα εναντίον αυτού του Νόμου.


Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι πολίτες καταβάλουν περισσότερους φόρους από το περυσινό έτος, δεδομένου ότι θα φορολογηθούν για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα που νομιμοποίησαν καθώς και για τα κενά ή ημιτελή κτίσματα.

Ο συμπληρωματικός φόρος φαίνεται να παίρνει τη θέση του κύριου και οι τιμές έχουν εκτοξευτεί, έως κι έξι φορές επάνω από τις τιμές που η ίδια η Δ.Ο.Υ είχε αρχικά προσδιορίσει.

Συν τοις άλλοις βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της κρίσης που είναι τα λουκέτα, οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις και διώξεις πολιτών για χρέη προς τις τράπεζες.

Μάλιστα τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Αντιμετώπισης των επιπτώσεων του ΕΝΦΙΑ δήλωσαν ότι γίνεται προσπάθεια να κατατεθεί τροπολογία για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των 300€ ανά στρέμμα.














Πηγή:http://www.kontranews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...