loading...

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Άσος στη «Νιγηριανή απάτη»

Άσος στη «Νιγηριανή απάτη»
Ένας 44χρονος Καμερουνέζος συνελήφθη στη Γλυφάδα για πλαστογραφία και απάτη, γνωστή ως μέθοδος  «Νιγηριανή απάτη», αφού πρώτα κατάφερε και απέσπασε συνολικά 200.000 ευρώ από τα θύματά του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 27 Αυγούστου μετέβησαν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων δύο Ελληνίδες αδελφές και κατήγγειλαν ότι ο 44χρονος Καμερουνέζος τον Μάιο τις είχε προσεγγίσει, παρουσιαζόμενος ως  πλούσιος επιχειρηματίας και προέβη στην ενοικίαση ενός διαμερίσματος, ιδιοκτησίας της μίας εξ αυτών, στη Γλυφάδα.
Ο συλληφθείς, για να ενισχύει την εικόνα του εύπορου επιχειρηματία, κινείτο με πολυτελή αυτοκίνητα και δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στο διάστημα που επακολούθησε, ο Καμερουνέζος ανέπτυξε φιλική σχέση με τις καταγγέλλουσες και προφασιζόμενος το μπλοκάρισμα των τραπεζικών του λογαριασμών στο Καμερούν κατάφερε να «δανειστεί» από αυτές  περισσότερο από 150.000 ευρώ.
Περί τα μέσα Αυγούστου ο 44χρονος αλλοδαπός ενημέρωσε τις καταγγέλλουσες ότι έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει ποσότητα εγχρώμων και λευκών τεμαχίων χαρτιού, στα οποία φαίνεται αποτυπωμένη αξία χαρτονομίσματος σε ευρώ, σε αντίστοιχη ποσότητα πραγματικών χαρτονομισμάτων, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ειδική σκόνη και υγρά. Προκειμένου δε  να εξοφλήσει την οφειλή του προς αυτές, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και «υποσχέθηκε»  τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του ποσού. 
Οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν τα παραπάνω στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και σε προκαθορισμένη συνάντηση στις 29 Αυγούστου, κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη. Ο κατηγορούμενος προηγουμένως, επέδειξε στις παθούσες χαρτιά λευκού χρώματος, σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, τα οποία με τη χρήση λέιζερ έμοιαζαν με πραγματικά χαρτονομίσματα.
Εντός του σπιτιού του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
462 χαρτιά λευκού χρώματος σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων   των 500 ευρώ και
330 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των  500 ευρώ.
Επίσης, μία συσκευή λέιζερ και μία λεκάνη με υγρό και σκόνη ταλκ που χρησιμοποιείτο για τον αποχρωματισμό των χαρτιών, καθώς και επίσης τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Τέλος, βρέθηκαν και δύο κάρτες επ’ ονόματι του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 44χρονος Καμερουνέζος είχε εξαπατήσει, με την ίδια μέθοδο, άλλα δύο άτομα. Η συνολική  προκληθείσα ζημία σε βάρος των θυμάτων που εξαπάτησε υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 Πηγή:http://www.enikos.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...