loading...

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πίνακας με 16 χώρους για τη μετεγκατάσταση των Ρομά.







Πίνακας με 16 δημοτικούς χώρους του δήμου Χαλανδρίου για τη μετεγκατάσταση των Ρομά απεστάλη σήμερα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο.

Οι εκτάσεις υποδείχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, ύστερα από σύσκεψη με τον δήμαρχο Χαλανδρίου και τους εκπροσώπους των Ρομά και είναι ελεύθεροι προς αξιοποίηση. Οι χώροι βρίσκονται στα όρια του δήμου Χαλανδρίου και έχουν έκταση από 586 τμ έως 9.000 τμ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αναμένει, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την απάντηση του δήμου Χαλανδρίου για το ποιοι από τους προτεινόμενους χώρους θα αξιοποιηθούν. 

Συγχρόνως, οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής δηλώνουν έτοιμες να παράσχουν κάθε βοήθεια για τη δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων στους χώρους που θα επιλεγούν, ώστε να διασφαλίζονται για τους Ρομά συνθήκες διαβίωσης που να πληρούν τους όρους των διεθνών συμβάσεων και των διεθνών προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διαφορετικά, ως μόνη εναλλακτική λύση παραμένει αυτή του οικισμού στα Μέγαρα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...