loading...

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Aυτοί είναι οι δύο μαθητές που αποστόμωσαν Aδωνι και Πρετεντέρη!

Η σημερινή νεολαία έχει καταλάβει πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα και έχει άποψη Έχει άποψη και τη λέει ευθαρσώς ακόμα κι αν αυτό ενοχλεί τους γνωστούς καθωσπρέπει δημοσιογράφους.
Κάπως έτσι την πάτησε και ο Πρετεντέρης στην εκπομπή του όπου είχε καλεσμένους – εκτός από τους πολιτικούς – και δυο μαθητές, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι.
Η μαθήτρια είπε ότι «το νέο Λύκειο πρέπει να έχει ως βασικό στοιχείο την κριτική σκέψη και όχι την φίμωση των μαθητών, εκτός κι αν η κυβέρνηση θέλει μια υπνωτισμένη νεολαία. Αν θέλει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση να μας το πει» και συνέχισε «τέτοιο παραμύθι, ούτε η χούντα».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρετεντέρης ο οποίος εθίγη (άγνωστο γιατί) από τους χαρακτηρισμούς της μαθήτριας και της είπε:
-«Εγώ επειδή ήμουν μαθητής στη χούντα, σε διαβεβαιώνω ότι η σύγκριση που κάνεις δεν είναι και πολύ καλή».
-«Η σύγκριση είναι πάρα πολύ καλή» αντέτεινε η μαθήτρια και πρόσθεσε: «όταν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο των καταλήψεων για να ακουστούμε, τότε ποια είναι η διαφορά με τη χούντα;».
Ο Γιάννης Πρετεντέρης ως … γνήσιος δημοκράτης είπε στην κοπέλα ότι «στη χούντα δεν θα τολμούσες να κάνεις κατάληψη γιατί θα είχες συλληφθεί» για να πάρει την αποστομωτική απάντηση από τον νεαρό μαθητή που ήταν στο πάνελ: «μα και σε αυτές τις καταλήψεις έγιναν συλλήψεις. Συλλάβανε μαθητές στη Λαμία».
Απάντηση για το θέμα δεν έδωσε ούτε ο κατά τα άλλα λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή και είχε καταπιεί το… αμίλητο νερό.
Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει αργότερα ήταν το άκρως προσβλητικό ύφος του για τη νεαρή μαθήτρια. Ο τηλεμαϊντανός των παραθύρων απευθυνόμενος στον εκπρόσωπό των εκπαιδευτικών είπε: «Τι θέλετε κύριε; Να κυβερνήσει η κυρία που είναι στο παράθυρο; » είπε ο Άδωνις με υποτιμητικό ύφος και δείχνοντας με το χέρι του τη νεαρή μαθήτρια.
Η συμπεριφορά του ήταν για άλλη μια φορά προβλέψιμη, αφού το ήθος του δεν του επιτρέπει να έχει ούτε καν τη στοιχειώδη ευγένεια, όταν απευθύνεται σε νεαρά παιδιά.
Τα δυο παιδιά, η Ιωάννα και ο Ευθύμης, έφεραν έναν αέρα ζωντάνιας σε αυτή την εκπομπή, που μύριζε μούχλα και φορμόλη.
Ακούγοντας την Ιωάννα να μιλάει για χούντα, ο Άδωνις, στο διάλειμμα την χαρακτήρισε «διάδοχο του Τσίπρα».
Ο Ευθύμης το πιάσε κι όταν ξαναβγήκαν στον αέρα, τον ρώτησε από που προκύπτει αυτό και γιατί το είπε. Ο συνήθως θρασύς Αδωνις το βούλωσε. Κι ο Ντερμπεντέρης έσπευσε να τα μπαλώσει, μ” ενα καλαμπουράκι: Αυτό είναι κοπλιμάν.
Σ’ένα άλλο απρόοπτο λίγο νωρίτερα, ο παρουσιαστής ζήτησε από τον «βοηθό» του, τηλεπλασιέ, να μαζέψει από το πάτωμα το μικρόφωνο που είχε πέσει από το πέτο του Φορτσάκη. Όπερ και εγένετο τάχιστα (λόγω της μεγάλης τηλεοπτικής εμπειρίας του Αδώνιδος, όπως επεσήμανε ο Ντερμπεντέρης)…
 Tromaktiko

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...