loading...

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Χαλκιδική: Τρεις Αλβανοί σκότωσαν έναν πρατηριούχο και λήστεψαν ένα ζευγάρι.

Τρεις ιδιαίτερα επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί, από τους οποίους ο ένας είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο για ανθρωποκτονία, ήταν οι δράστες της ληστείας με πυροβολισμούς που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2013 στο σπίτι ενός 77χρονου και μιας 51χρονης στη Νικήτη Χαλκιδικής!




Οι δράστες ηλικίας 32, 30 και 23 χρόνων είχαν εισβάλει πυροβολώντας για εκφοβισμό στο σπίτι, είχαν χτυπήσει και δέσει τους ενοίκους και είχαν αρπάξει 250 ευρώ, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και ένα μικρό μεταλλικό χρηματοκιβώτιο που περιείχε τιμαλφή και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Το φόρτωσαν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο όπου τους περίμενε ένας άγνωστος ακόμη συνεργός τους, διέφυγαν με αυτό και το εγκατέλειψαν στα Νέα Μουδανιά, όπου εντοπίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία που εστάλη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ για τον 32χρονο εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ληστείες. Ωστόσο, ως «εγκέφαλος» της ληστείας φέρεται ο 23χρονος, ο οποίος τρεις μήνες μετά συνελήφθη για τη δολοφονία ενός 31χρονου ιδιοκτήτη πρατήριου υγρών καυσίμων στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής.

Ήταν 18 Οκτωβρίου του 2013 όταν, μαζί με έναν 27χρονο συνεργό του που κρατούσε μαχαίρι, ο Αλβανός κακοποιός είχε ακινητοποιήσει με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας τον πρατηριούχο και μια 32χρονη γυναίκα. Τους άρπαξαν 400 ευρώ και τους έδεσαν στην κουζίνα του πρατηρίου όπου άρχισαν να τους ζητούν και άλλα χρήματα. Εκείνη τη στιγμή μπήκε στο πρατήριο ένας 33χρονος κτηνοτρόφος φίλος του ιδιοκτήτη και οι ληστές, που τον ακινητοποίησαν χτυπώντας τον με τη λαβή του μαχαιριού, του ζήτησαν χρήματα.

Ο 31χρονος βενζινοπώλης κατάφερε να λυθεί και επιτέθηκε στους δράστες, αλλά ο 23χρονος τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στην πλάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα! Οι δολοφόνοι διέφυγαν πεζή, αλλά η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν άμεσα. Ο 23χρονος, που είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και οπλοκατοχή και είχε απελαθεί, συνελήφθη λίγο αργότερα σε μια καφετέρια στα Νέα Μουδανιά, ενώ ο 26χρονος συνεργός του εντοπίστηκε κοντά στο κοιμητήριο της περιοχής και συνελήφθη. Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε θαμμένο στην παραλία των Νέων Μουδανιών.

defencenet
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...