loading...

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχετε την υποχρέωση να δώσετε εκπαιδευτική άδεια στο Ρωμανό»

Επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στη βουλή.
«Δεν έχετε δικαίωμα να θυσιάσετε το Νίκο Ρωμανό. Έχετε  την δυνατότατα και την υποχρέωση να του δώσετε εκπαιδευτική άδεια και να σώσετε την ζωή του. Αν το κάνετε ίσως σώσετε και την ψυχή σας», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία να αναλάβουν αποτελεσματική πρωτοβουλία υποστηρίζοντας ότι η  σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή αποτελεί «μικρόψυχη ενέργεια και μετάθεση υποχρεώσεων».
«Εμφανίζεστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε μη προϋπολογισμένα ποσά για να κλείσετε τον Ρωμανό πιο βαθιά στην φυλακή. Σε απάντηση στην απεργία πείνας του τον διαβεβαιώνετε ότι θα φροντίσετε να μην πάρει ποτέ άδεια αλλά θα φτιάξετε σύστημα που δεν υποστηρίζεται από ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ όπου πέτυχε.
Εσείς τον βραβεύσατε για την επιτυχία του. Είστε ήσυχοι με την συνείδησή σας; Αν τον θυσιάστε θα αποδείξετε ότι έχετε ηττηθεί και όχι πως τον εξουσιάζετε. Η επιμονή ισοπέδωσής του πυροβολούν ξανά και ξανά τον Γρηγορόπουλο στην καρδιά. Αποτελούν έγκλημα με τελικό θύμα την Δημοκρατία», είπε ακόμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Από εκεί και πέρα, υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει πολιτική, ηθική και κοινωνική νομιμοποίηση ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να μην παίζει με το Σύνταγμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παρατείνει τον βίο της».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...