loading...

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Επιχείρηση προσέγγισης βουλευτών από ΑΝΕΛ - ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητους.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος
Επισήμως μπορεί να μην λέγεται, ωστόσο εδώ και καιρό είναι σε εξέλιξη επιχείρηση προσέγγισης ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και βουλευτών των ΑΝΕΛ και τηςΔΗΜΑΡ, από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να πεισθούν και να στηρίξουν τον υποψήφιο της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι αυτή η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετές εβδομάδες με κορυφαία στελέχη και από τα δύο κόμματα να έχουν αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή. Πριν από δύο εβδομάδες, άλλωστε, το newpost έγραψε για τη συγκεκριμένη προσπάθεια των συγκυβερνώντων κομμάτων, δίνοντας μάλιστα και ονόματα στενών συνεργατών των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, που ενδεχομένως να είχαν αναλάβει αυτόν τον ρόλο, καθώς και την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν μιλώντας στους ανεξάρτητους βουλευτές.
Σήμερα το newpost αποκαλύπτει ότι το «παιχνίδι» της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας θα το πάρουν πάνω τους οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Σταύρου Δήμα  ως υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα πυκνώσουν καταρχάς τις εμφανίσεις τους στην Βουλή, όπου στα γνωστά πηγαδάκια θα συμμετέχουν και ανεξάρτητοι βουλευτές.
Υπενθυμίζουμε ότι μια ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, αρκεί αυτή η συνάντηση να γίνει θεσμικά και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Στο Μέγαρο Μαξίμουεξετάζουν ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο.
Επιπλέον, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αλλάζουν τη ρητορική τους, αφού σε οποιαδήποτε δήλωσή τους από εδώ και στο εξής θα κάνουν σαφείς αναφορές στους ανεξάρτητους βουλευτές και στην στάση που θα τηρήσουν .
Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο των Σαμαρά και Βενιζέλου μπαίνουν και οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων και ιδιαιτέρως εκείνων που, αν γίνουν εκλογές, είναι αμφίβολο αν θα μπουν στην Βουλή και συγκεκριμένα οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, πολλοί εκ των βουλευτών τους ακόμη αμφιταλαντεύονται για την στάση που θα τηρήσουν.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...