loading...

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

CNN: Στο 20% οι πιθανότητες εξόδου από το ευρώ. για την Ελλάδα

Ένα βήμα πιο κοντά σε εκλογές βρίσκεται η χώρα μετά την άκαρπη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Από την πλευρά τους τα διεθνή ΜΜΕ επιχειρούν να σκιαγραφήσουν την επόμενη ημέρα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, η κυβέρνηση έχει μία ευκαιρία να εκλέξει νέο Πρόεδρο την Τρίτη. Σε αντίθετη περίπτωση το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών είναι αναπόφευκτο και παράλληλα να λάβει την εξουσία στο  κόμμα αντι-λιτότητας του ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα: Το κόμμα έχει επίσης υποσχεθεί να διακόψει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να διαθέσει δισεκατομμύρια σε προγράμματα δαπανών για να αυξήσει μισθούς και συντάξεις.

Παράλληλα, ο οικονομολόγος του Berenberg, Holger Schmieding, εκτιμά ότι ο κίνδυνος να βγει από το ευρώ η Ελλάδα είναι 20%.Μάλιστα σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει σε μια νέα βαθιά κρίση και πιθανόν να βγει από το ευρώ». «Η Ευρωζώνη θα μπορούσε  να χειριστεί καλύτερα ένα ελληνικό “ατύχημα”, σημειώνει ο Schmieding.
Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...