loading...

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Το succecs story του τόνυ και του μπένυ συνεχίζετε κανονικότατα.Το 55% των Ελλήνων έτοιμο να μεταναστεύσει (σύμφωνα με έρευνα τριών εταιριών) για δουλειά και καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Ετοιμο να φτιάξει βαλίτσες για το εξωτερικό προκειμένου να βρει δουλειά δηλώνει το 55% των Ελλήνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησαν από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους οι εταιρίες The Boston Consulting Group - BCG, The Network και Skywalker.gr. Η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην
Ελλάδα αλλά και η αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών και καλύτερου βιοτικού επιπέδου αποδεικνύεται ότι βάζουν χιλιάδες ανθρώπους σε σκέψεις... μετακόμισης στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στην Ελβετία, στη Γερμανία, στη Γαλλία και τη Σουηδία, ενώ βασικό κριτήριο στην επιλογή της χώρας αποτελεί η εκτίμηση των εργοδοτών για τη δουλειά τους.

Το εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα, η νέα γενιά (άτομα ηλικίας 21-30 ετών) «ψηφίζει» Ελλάδα παρά την κρίση, εμφανίζοντας μικρότερες τάσεις φυγής σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές κατηγορίες. «Στην Ελλάδα οι νέοι δείχνουν προτίμηση για εύρεση εργασίας στη χώρα τους σε υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα κράτη» σχολιάζει ο επικεφαλής της BCG Βασίλης Αντωνιάδης.

Κριτήρια

Αλλα κριτήρια που επηρεάζουν την επιλογή των Ελλήνων είναι η οικονομική σταθερότητα της εταιρίας, το αντικείμενο εργασίας, οι καλές σχέσεις με συναδέλφους και προϊσταμένους, η επαγγελματική και προσωπική ισορροπία, το δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον, το αίσθημα ασφάλειας και μόλις στην τελευταία θέση (!) ο καλός μισθός.

Εκπληξη προκαλεί, επίσης, ότι η Ελλάδα της κρίσης αποτελεί ελκυστικό επαγγελματικό προορισμό για αρκετούς Ευρωπαίους, με τους Φινλανδούς που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό να κατατάσσουν τη χώρα μας στην τρίτη θέση της λίστας τους, τη Γαλλία στην πέμπτη και την Ολλανδία στην έβδομη θέση.
dimokratianews.gr 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...