loading...

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η Έλενα Κουντουρά στις επάλξεις για την ενίσχυση του τουρισμού.


Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, πιστή όπως πάντα στις υποσχέσεις της, κάνει ο,τι περνά από το χέρι της για να μετατραπεί η χώρα μας σε πόλο έλξης για τους τουρίστες.


Σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε ένα κινέζικο κρουαζιερόπλοιο, μεταφέροντας 1000 κινέζους τουρίστες. Αυτό το κρουαζιερόπλοιο φιλοδοξεί μέσα σε 85 ημέρες να επισκεφθεί 18 χώρες, έχοντας ως μοναδικό ευρωπαϊκό προορισμό την Ελλάδα. Οι κινέζοι τουρίστες επισκέφθηκαν το Ηράκλειο της Κρήτης, επόμενος σταθμός ήταν ο Πειραιάς, ενώ αύριο θα βρίσκονται στη Σαντορίνη.
Η αν. υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, αργότερα γευμάτισε στο μουσείο της Ακρόπολης με τον κινέζο Πρέσβη, Zou Xiaoli, με κινέζους δημοσιογράφους και με μέλη της εταιρείας «Costa Cruises», η οποία διοργανώνει τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα.
Η κ. Κουντουρά συνοδευομένη από τον κινέζο πρέσβη, έφτασε στο μουσείο της Ακρόπολης και μέσα σ' ένα ευχάριστο κλίμα γευμάτισε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες. Η αναπληρώτρια υπουργός κατά τη διάρκεια του γεύματος ήταν πολύ φιλική με τους καλεσμένους της και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αναδείξει τις ομορφιές της χώρας μας αλλά και να ενθαρρύνει τους τουρίστες να επισκεφθούν ξανά την Ελλάδα.
Η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι το ταξίδι που έκαναν οι τουρίστες είναι πάρα πολύ ωραίο και μεγάλο, ενώ τόνισε ότι γνωρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Η κ. Κουντουρά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μελλοντικά σχέδια που έχει η ηγεσία του υπουργείου ως προς τον τουρισμό. «Θέλουμε να ανοίξουμε αυτή την μεγάλη αγορά βάζοντας μέσα κι άλλα στοιχεία όχι μόνο τις ομορφιές της χώρας μας αλλά και το πολιτιστικό – ιστορικό μας κομμάτι. Αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες σχέσεις προκειμένου να γίνουν επενδύσεις, ανταλλαγές πολιτισμού και ιδεών και να αναπτυχθεί το εμπόριο στη χώρα. Οι Κινέζοι ταξιδεύουν σ'όλο τον κόσμο και νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κορυφαίος προορισμός και να τους προσφέρει όλα αυτά που πραγματικά έχουμε εμείς να προσφέρουμε, πέρα από τη ζεστή φιλοξενία μας αλλά και τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας και φυσικά να καταφέρουμε να μπούμε μέσα σ' αυτή την αγορά που είναι πάρα πολύ μεγάλη».
Από τη μεριά του ο κινέζος πρέσβης, Zou Xiaoli, ευχαρίστησε την αν. υπουργό για τη φιλοξενία των κινέζων τουριστών και επισήμανε ότι: «Αρκετοί κινέζοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα γιατί οι Ελληνες είναι φιλόξενοι και επίσης προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες στους κινέζους τουρίστες. Πιστεύω ότι ο κόσμος που βρίσκεται στο κρουαζιερόπλοιο είναι μια ξεκαθαρη προσπάθεια προς την κυβέρνηση και την κ. Κουντουρά για να ενισχυθούν οι σχέσεις με τη Κίνα».
Οι κινέζοι τουρίστες που παρίσταντο στο γεύμα δήλωσαν πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται στη χώρα μας, «είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Εχει έναν υπέροχο ουρανό και ο πολιτισμός της χώρας είναι καταπληκτικός», είπε χαρακτηριστικά Στο ΧΩΝΙ η Annie Fang. Αξίζει να επισημανθεί ότι μερικοί τουρίστες έμειναν ενθουσιασμένοι από τον πολιτισμό της Ελλάδας και πρόκειται να μεταφέρουν τις καλύτερες εντυπώσεις στη χώρα τους. «Η Ελλάδα όπως και η Κίνα έχουν έναν μεγάλο πολιτισμό και όλοι μας χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ», δήλωσε Στο ΧΩΝΙ, μία κινέζα δημοσιογράφος. Ενώ, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο νόστιμο φαγητό της Ελλάδας «οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενοι, το ελληνικό φαγητό είναι πολύ νόστιμο, καθώς και ο πολιτισμός σας είναι θαυμάσιος, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ» υπογράμμισε Στο ΧΩΝΙ, η κινέζα δημοσιογράφος.
Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από το toxwni.gr














































Πηγή.












loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...