loading...

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!

Ο μικρός Γιαννάκης από τα Μπαρακίτικα Καλλιθέας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι ένα πραγματικό «αγγελούδι» γεμάτο ενέργεια και όρεξη για ζωή. Όμως εδώ και ένα χρόνο η μοίρα του έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι.
Ο Γιαννάκης έχασε την ακοή του και σταδιακά από τότε, ως φυσική συνέπεια, έχασε και την ομιλία του, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει τα ακριβή αίτια, με τους γιατρούς να ρίχνουν την ευθύνη ίσως σε κάποιο εμβόλιο ή σε κάποιο υψηλό πυρετό που μπορεί να προκάλεσε στο παιδί σοβαρές βλάβες.
Από τότε η οικογένεια του μικρού αγοριού ξεκίνησε έναν τιτάνιο αγώνα με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει για την αποκατάσταση του προβλήματος, που τελικά δεν αποδεικνύεται καθόλου εύκολη διαδικασία.
Το πρόβλημα του μικρού Γιαννάκη εντοπίζεται στο ακουστικό νεύρο και η μόνη ελπίδα να ξανακούσει είναι η άμεση επέμβασή του με την τοποθέτηση ειδικού κοχλιακού εμφυτεύματος και στα δύο του αφτιά και μάλιστα άμεσα, αφού αν το παιδί μεγαλώσει κι άλλο, θα είναι πολύ δύσκολο ο οργανισμός του να δεχτεί τα εμφυτεύματα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι γιατροί.

Οι γονείς του μικρού παιδιού Κώστας και Αγγελική απευθύνουν δραματική έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε να χειρουργηθεί το συντομότερο ο μικρός γιος τους.
«Δεν θυμάται να πει ούτε μαμά και μπαμπά» λέει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του παιδιού και μας εξηγεί την κατάσταση «Το ΙΚΑ μας καλύπτει τα έξοδα μόνο του ενός μοσχεύματος, ενώ το παιδί χρειάζεται δύο, με το κόστος- μαζί με τα έξοδα νοσηλείας, μετακίνησης και θεραπείας- να αγγίξουν ίσως και τις 30.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για εμάς που είμαστε άνεργοι. Μόνο εγώ ασχολούμαι πότε-πότε με κάποιες αγροτικές εργασίες» τονίζει  ο πατέρας του μικρού Κώστας Σπυρόπουλος, που πρέπει να φροντίζει και τη σύζυγό του, Αγγελική,  που σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το τηλέφωνο επικοινωνίας, για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει, είναι το 6984055686 και ο λογαριασμός τραπέζης (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) 6324 – 010034 – 797 (Μπαραμπούτης Νικόλαος).
Κινητοποιείται η τοπική κοινωνία
Το περιστατικό του μικρού Γιαννάκη δεν έχει αφήσει ασυγκίνητη την τοπική κοινωνία που ψάχνει τρόπους να βοηθήσει όσο μπορεί. Χθες, στο δημαρχείο της Φιγαλείας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα παρουσία του Δημάρχου Ζαχάρως-Φιγαλείας Ν.Φάμελου του προέδρου του Δ.Δ.Νέας Φιγαλείας κ.Κουτσούνη, του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου Νέας Φιγαλείας π.Αναστάσιου, της προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Νέας Φιγαλείας, της τοπικής συμβούλου Νέας Φιγαλείας κας Κατσάμπουλα και του ενεργού πολίτη και συντάκτη του ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Θάνου Χουλιάρα ο οποίος δημοσιοποίησε και το θέμα. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να οριστεί μια άτυπη επιτροπή με σκοπό να μαζευτεί ένα χρηματικό ποσό από όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους και καταστηματάρχες της Νέας Φιγαλείας για να διατεθεί στην οικογένεια. Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου και από την Εκκλησία της Νέας Φιγαλείας κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση. Και στην Κρέστενα ωστόσο έχει ξεκινήσει προσπάθεια  μέσω των παιδιών Ultras του Ξενοφών.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...