loading...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πλήρης διάλυση στα σύνορα - Λαθρομετανάστες: «Μάθαμε ότι ανοίξατε τα σύνορα και ερχόμαστε»

Σε επίπεδα διάλυσης κινείται η ασφάλεια της χώρας με τα σύνορα πλέον να ορθάνοικτα στις ορδές των λαθρομεταναστών οι οποίοι κατακλύζουν τα ελληνικά παράλια των νησιών του Α. Αιγαίου.

Κάθε αποτρεπτικός ή μηχανισμός πρόληψης παράνομης εισόδου έχει εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα καθημερινά πλέον εκατοντάδες λαθρομετανάστες να εισέρχονται ανενόχλητοι στη χώρα.
Η συνειδητά εγκληματική αυτή πολιτική της νέας κυβέρνησης σε βάρος του εναπομείναντος ελληνικού στοιχείου σύντομα θα ανατρέψει κάθε δεδομένο μετατρέποντας τη χώρα σε χώρα αλλοδαπών.
Χαρακτηριστικά, και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», που επικαλείται μαρτυρίες αξιωματικών του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί, μόνο το τριήμερο από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή 29 Μαρτίου εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα 620 λαθρομετανάστες που μπήκαν, ενώ ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου μιλά για πενταπλασιασμό του αριθμού των παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν το Μάρτιο του 2015, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
«Το Μάρτιο του 2014 καταγράφηκαν 650 άτομα, φέτος έως 30 Μαρτίου είχαν καταγραφεί ήδη πάνω από 3.000» αναφέρουν συνδικαλιστές του Λιμενικού.
Μόλις χθες το πρωί εντοπίστηκαν στην περιοχή Βατάχτι Πλωμαρίου 38 λαθρομετανάστες, ενώ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένα δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 3 χθες το μεσημέρι στην περιοχή Κόρακας Λέσβου.
Άνδρες του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί αποδίδουν την πρωτοφανή όξυνση του φαινομένου στη διαφαινόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης.
Λένε χαρακτηριστικά ότι στις μίνι συνεντεύξεις (debriefing) μετά τη διάσωσή τους, οι αλλοδαποί ομολογούν στους Έλληνες αξιωματούχους: «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη».
Άλλη πηγή παραδέχεται εμμέσως ότι το προηγούμενο διάστημα επιχειρούνταν ανασχέσεις της εισόδου δουλεμπορικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, πρακτική που σήμερα έχει εγκαταλειφθεί.
«Ορισμένοι από τους εθελοντές που επέκριναν στο παρελθόν τακτικές που ακολουθούσε το Λιμενικό βρίσκονται πλέον σε επιτελικές θέσεις» σχολίασε στην εφημερίδα πηγή του Λιμενικού.
Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η κυβέρνηση οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην εξαφάνιση επιβάλλοντας ένα ιδιότυπο αυταρχικό καθεστώς αλλαγής της ανθρωπογεωγραφίας της χώρας.
Δεν είναι όμως μόνο η Λέσβος που πλήττεται από τους λαθρομετανάστες. Πλοίο με 51 αλλοδαπούς έφτασε εχθές ανενόχλητο μέχρι το Γύθειο και πιο συγκεκριμένα στο Πόρτο Κάγιο όπου και τους υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές.
Εχθές στη Σάμο 23 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή Βλαμαρή ενώ σήμερα ακόμη 46 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή Αγία Ελένη Χίου.
Ακόμη και αυτά τα στατιστικά των παράνομων εισόδων είναι δύσκολο να κρατηθούν. Ο γράφων και βάσει των στατιστικών της ΕΛ.ΑΣ είχε υπολογίσει σε 1020 τους λαθρομετανάστες που είχαν εισέλθει στη χώρα από τις 11 Μαρτίου αλλά τα στοιχεία των Λιμενικών Λέσβοθυ μιλούν για 3000(!) το Μάρτιο. Και αυτοί μόνο στη Λέσβο. Συνολικά ουδείς γνωρίζει π-όσοι εισέβαλλαν στην «επικράτεια» το Μάρτιο.
defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...