loading...

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η αλλοίωση του έθνους μας,προχωράει κανονικότατα.Με εγγραφή στο δημοτικό γίνεσαι Έλληνας κατά την κυβέρνηση!











                   Το σχέδιο νόμου με τίτλο "Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλες διατάξεις", δίνει βήμα στην απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών, λαμβάνοντας υπόψη και τις ενστάσεις που είχαν τεθεί σχετικά με το προηγούμενο νομοσχέδιο.
Όπως αναφέρεται στην πιο σημαντική ρύθμιση, που αφορά την κάλυψη του νομοθετικού κενού για τον τρόπο απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας από τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών, το νομοσχέδιο προβλέπει πως τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) της εγγραφής του στην Α΄ τάξη ελληνικού σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της συνέχισης παρακολούθησης αυτού κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης-αίτησης για κτήση ιθαγένειας.
β) της προηγούμενης συνεχούς νόμιμης διαμονής ενός εκ των γονέων του επί τουλάχιστον πέντε έτη πριν από τη γέννησή του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν από τη συμπλήρωση της πενταετούς διαμονής, το δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα. Η προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση, την οποία προσέβαλε το ΣτΕ, προέβλεπε την απευθείας απόκτηση της ιθαγένειας από παιδί αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και οι δύο γονείς του ζούσαν επί συνεχούς πενταετίας νόμιμα στη χώρα.
Το νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση μέχρι τις 25 Μαϊου.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...