loading...

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τελεσίγραφο από Σκόπια προς λαθρομετανάστες: "Έχετε τρεις μέρες για να εγκαταλείψετε τη χώρα".












 Τα Σκόπια θα επιτρέπουν σε κάθε λαθρομετανάστη που εισέρχεται παράτυπα στο έδαφος της χώρας να παραμείνει σε αυτή μέχρι τρεις ημέρες, χωρίς να αντιμετωπίσει κυρώσεις. Σε περίπτωση που κάποιος λαθρομετανάστης θελήσει να παραμείνει πάνω από τρεις ημέρες πρέπει να αιτηθεί ασύλου. Στο διάστημα των τριών ημερών οι λαθρομετανάστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι αλλαγές αυτές στο νόμο περί παροχής ασύλου εγκρίθηκαν χθες από το υπουργικό συμβούλιο των Σκοπίων και τις επόμενες ημέρες θα εισαχθούν στη Βουλή προς εξέταση και ψήφιση.
Τα Σκόπια προβαίνουν σε αυτές τις αλλαγές μετά τα πολλαπλά προβλήματα που εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες από τις αυξημένες λαθρομεταναστευτικές ροές.
Μέχρι σήμερα, οι αστυνομικές αρχές της χώρας, όταν εντοπίζουν παράτυπους μετανάστες τους επαναπροωθούν στη χώρα από την οποία εισήλθαν στα Σκόπια.
Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες εισέρχονται στα Σκόπια από την Ελλάδα, με σκοπό να μεταβούν στη Σερβία και από εκεί στην Ουγγαρία, απ΄ όπου καταλήγουν σε κάποια χώρα της Κεντρικής ή Δυτικής Ευρώπης που αποτελεί τον τελικό προορισμό τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...