loading...

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Πάτρα: Άδειασε ο καταυλισμός των Ρομά στην Εγλυκάδα - Μετακόμισαν σε Γλαύκο και Μακρυγιάννη - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ TEMPO24.GR
Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ που είχε κάνει πριν λίγες ημέρες το tempo24.gr και στο οποίο αναφερόταν πως σιγά -σιγά οι Ρομά από τον καταυλισμό του Ρηγανοκάμπου στην Εγλυκάδα, είχαν αρχίσει να μετακομίζουν σε άλλα σημεία της Πάτρας.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, ο καταυλισμός στην Εγλυκάδα, μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και τις συνεχείς "επισκέψεις" της Αστυνομίας και την εξάρθρωση της συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών, πλέον έχει αδειάσει και δεν υπάρχει... ψυχή.
Αντίθετα, σύμφωνα με το πρόσφατο ρεπορτάζ οι περισσότεροι Ρομά εγκαταστάθηκαν στην κεντρική πλατεία της συνοικίας Μακρυγιάννη, καθώς και σε χωράφια στην έξοδο του Γλαύκου, αλλά και στον παράδρομο της Περιμετρικής ανάμεσα σε Γλαύκο και Σαραβάλι.
Οι κάτοικοι της Εγλυκάδας δε σταματούν όμως εδώ, όπως τονίζουν στο tempo24.gr, θα συνεχίσουν τις επαφές τους μέχρι να βρεθεί ένας οριστικός χώρος με ανθρώπινες συνθήκες για να διαμείνουν οι άνθρωποι αυτοί καθώς και μέχρι να προχωρήσει η υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής για ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου που μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν ο καταυλισμός.

Να θυμίσουμε πως οι συνεχείς περιπολίες και οι έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ, μαζί με τις κινήσεις των κατοίκων, ήταν αυτές που «έδιωξαν» αρκετούς Ρομά από τον καταυλισμό του Ρηγανόκαμπου και οι οποίοι άρχισαν να αναζητούν νέο σημείο για να διαμένουν.
Ήδη οι κάτοικοι αυτών των περιοχών Μακρυγιάννη, Γλαύκου κλπ. δηλώνουν ανήσυχοι, από την παρουσία τους καθώς όπως λένε «έδωσαν μάχη» τα προηγούμενα χρόνια για να απομακρυνθούν από την συνοικία τους οι Ρομά που διέμεναν στους πρόχειρους καταυλισμούς κατά μήκος των παραγλαύκιων οδών.
Μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι να «πάρουν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους», εάν οι αρμόδιοι φορείς δεν δώσουν άμεση λύση στην εγκατάσταση τους.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...