loading...

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Για δυνατότητα κατασκευής ΤΟΜΑ από την ΕΛΒΟ έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.

Στη δυνατότητα κατασκευής ενός νέου ελληνικού ΤΟΜΑ από την ΕΛΒΟ αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικος Τόσκας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη βιομηχανική μονάδα της εταιρείας στην Σίνδο στη Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα και μετά την ξενάγησή του στο χώρο και την παράλληλη ενημέρωσή του για τις  δυνατότητες της επιχείρησης από εκπροσώπους των εργαζομένων, ο κ. Τόσκας  επανεπιβεβαίωσε την πρόθεση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας να διατηρήσει η ΕΛΒΟ το δημόσιο χαρακτήρα της.
Στη διάρκεια ομιλίας του προς το προσωπικό, ο κ. ΥΦΕΘΑ επεσήμανε  την ύπαρξη δυνατοτήτων από πλευράς ΕΛΒΟ για την παραγωγή αμυντικού και μη αμυντικού υλικού. Διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι το ΥΠΕΘΑ προγραμματίζει τη διεύρυνση της συνεργασίας της επιχείρησης και με τις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και με άλλα Υπουργεία και Φορείς για την παραγωγή οχημάτων (ασθενοφόρα, απορριματοφόρα, λεωφορεία), όπως και τη προώθηση συνεργασιών με άλλες χώρες.
Ο κ. Τόσκας ανήγγειλε επίσης την εκπόνηση προγράμματος συνεργασίας της ΕΛΒΟ με τα στρατιωτικά εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Μαγνησίας.
Τόνισε δε  ιδιαίτερα τη δυνατότητα υλοποίησης καινοτόμων σχεδιασμών με σκοπό την κατασκευή τεθωρακισμένου οχήματος  για λογαριασμό του Στρατού Ξηράς.
Κατά την επίσκεψη του κ. ΥΦΕΘΑ παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου και Ζήσης Ζάννας.
Νωρίτερα, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε την έδρα της XXIV ΤΘΤ (Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων) στο Λιτόχωρο Πιερίας, όπου παρακολούθησε δραστηριότητες της θερινής εκπαίδευσης  σπουδαστών της  ΣΜΥ (Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών).


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...