loading...

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Αλέξη-Πούτιν την Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη.

Ισχυρούς συμβολισμούς και προειδοποιητικά μηνύματα προς την Ευρώπη και την Αμερική εμπεριέχει η κρίσιμη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργόςΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη όταν την ίδια ώρα στο Λουξεμβούργο θα συνεδριάζει το Eurogroup.
Πρόκειται για μια ακόμα στρατηγικής σημασίας συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία επιδιώκει να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα της Μόσχας στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα έρθει σε ρήξη με τους ξένους τοκογλύφους. Δεν αποκλείεται μάλιστα στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας να καταφέρει να αποσπάσει δεσμεύσεις από τον πρόεδρο Πούτιν για το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας που μπορεί να προσφέρει η Ρωσία στην Ελλάδα στην περίπτωση που ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους λεγόμενους εταίρους.
Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη δείχνει την απόφασή του να απεγκλωβίσει τη χώρα από τα γρανάζια των Αμερικανών και των Ευρωπαίων και να διαμορφώσει μια νέα συμμαχία στην περίπτωση κατά την οποία οι Βρυξέλλες συνεχίσουν τους εκβιασμούς σε βάρος του λαού και της χώρας. Με την κίνηση του αυτή, ο πρωθυπουργός δείχνει ότι εννοεί όσα λέει.
Πως, δηλαδή, είναι μεν έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος μιας συμφωνίας, εφ` όσον αυτή κινείται στα όρια της λαϊκής εντολής και των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης, ταυτόχρονα όμως είναι αποφασισμένος να πει και το μεγάλο ΟΧΙ,ΑΝ τυχόν οι δανειστές-τοκογλύφοι, επιμένουν να αγνοούν προκλητικά τη βούληση του ελληνικού λαού και να ζητούν νέα μέτρα λιτότητας, που θα βυθίζουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την εξουθένωση. Θα πρέπει οι δανειστές-τοκογλύφοι, να καταλάβουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς, ούτε Βενιζέλος.
Είναι αποφασισμένος να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και να βγάλει τη χώρα, από τη μέγγενη των μνημονιακών δεσμών, που δε στερεί μόνο από τον ελληνικό λαό, το ψωμί του και το ψωμί των παιδιών του, αλλά και την ατομική και εθνική του αξιοπρέπεια. Γι` αυτό και, όπως έχει αποδείξει μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί στο ασφυκτικόΠΛΑΙΣΙΟ των μνημονιακών δεσμεύσεων, αλλά αξιοποιεί κάθε δυνατότητα, για την άσκηση μιας, πραγματικά ανεξάρτητης, πολυκεντρικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, όπως αρμόζει σε μια περήφανη χώρα.
Σε αντίθεση, λοιπόν, με ότι ισχυρίζονται οι «εταίροι» μας, μέσα από τα πρόθυμα φερέφωνά τους, το πρόβλημα είναι δικό τους και όχι δικό μας. Εμείς, μπορούμε και χωρίς αυτούς, αφού και η γεωπολιτική μας θέση, μας επιτρέπει να αναζητήσουμε και να διαμορφώσουμε συμμαχίες, έξω από το ευρωπαϊκό ή και ατλαντικόΠΛΑΙΣΙΟ. Όπως το λέει και ο λαός μας «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...