loading...

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πρωτοφανές: Ο πρόεδρος (της κρατικής...) Eurobank "διαφημίζει" ότι αύριο κλείνουν οι ελληνικές τράπεζες!

Με μια συνέντευξή στο BBC, ο πρόεδρος τηςEUROBANK Νικόλαος Καραμούζης προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αποτυχία συμφωνίας σήμερα ίσως οδηγήσει στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών από αύριο|! Να σημειώσουμε ότι η τράπεζα είναι ουσιαστικά κρατική, μετά το "ξεφόρτωμα" που της έκανε πριν 2,5 χρόνια ο όμιλος Λάτση και επιβιώνει χάρη στα δάνεια που πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες.
Αυτό δεν εμπόδισε τον (διακεκριμένο...) τραπεζίτη Ν.Καραμούζης να ... σπείρει τον πανικό και να υπονομεύσει την θέση της εληνικής κυβέρνησης κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων λέγοντας σε συνέντευξή του στο BBC ότι "Υπάρχει το ενδεχόμενο οι ελληνικές τράπεζες να μην ανοίξουν αύριοΑΝ η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει να πείσει τους υπουργούς Οικονομικών και τις ξένες κυβερνήσεις στη Σύνοδο Κορυφής"!
Και συνέχισε λέγοντας ότι "Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη εκκροή καταθέσεων και οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ζωντανές από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και από την ΕΚΤ με τις βοήθειες του ELA. Φοβάμαι ότι η διοίκηση της ΕΚΤ ίσως τερματίσει τον ELA αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα, κάτι που θα “κόψει” τηνΠΡΌΣΒΑΣΗ των ελληνικών τραπεζών στο ευρωπαϊκό σύστημα, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται. Αν τελικά συμβεί, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να οριστεί capital control και σίγουρα θα χρειαστούν μέρες. Αυτό θα είναι καταστροφικό και γι' αυτό ελπίζω σε συμφωνία"!
Τελικά ποιος κυβερνά αυτή την χώρα;


























loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...