loading...

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΣΑΛΑΦΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΑΝΔΡΑ, ΧΑΡΑΞΕ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΕΣ, ΤΟ ΚΑΡΦΩΣΕ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ-Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ISIS ΔΙΕΙΣΔΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ.

Συναγερμός στην νοτιοανατολική Γαλλία με τρομοκρατική επίθεση που φέρει τα σημάδια του Ισλαμικού Κράτους. Κομμένο κεφάλι ενός άνδρα, στο οποίο είχαν χαραχτεί αραβικές λέξεις, εντοπίστηκε σε φράκτη στην είσοδο εργοστασίου υγραερίου έπειτα από επίθεση, η οποία συνοδεύτηκε από εκρήξεις και προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ατόμων. Στο σημείο βρέθηκαν δύο ισλαμικές σημαίες.

Γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών ο άνδρας που συνελήφθη ως δράστης. Πρόκειται για τον Γιασίν Σαχλί, γεννημένο το 1980, ο οποίος δεν είχε ποινικό μητρώο, ωστόσο φέρεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί κατά το παρελθόν και οι Αρχές είχαν ανοίξει για τον ίδιο φάκελο το 2006, ωστόσο σταμάτησαν να τον παρακολουθούν το 2008.

Υπό κράτηση τελούν αρκετοί ύποποι ως πιθανοί συνεργοί του δράστη, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος μετέβη στο σημείο της επίθεσης που «παγώνει» ξανά την Γαλλία έξι μήνες μετά τον εφιάλτη με τις επιθέσεις τζιχαντιστών.

Κατά πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ύποπτος ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Σεν Γκουεντίν Φαλαβιέ εκτιμάται ότι είναι ο άνδρας που σύμφωνα με μαρτυρίες κινούνταν με αυτοκίνητο μέσα στο χώρο του εργοστασίου πριν από την επίθεση.

Όλη η περιφέρεια Ροδανού-Άλπεων στη νοτιοανατολική Γαλλία έχει τεθεί σε «κόκκινο» συναγερμό μετά την επίθεση στο εργοστάσιο της εταιρείας Air-Products στην περιοχή Σεν Κεντέν-Φαλαβιέ, μεταξύ Λυών και Γκρενόμπλ.

Το κεφάλι του άνδρα -στο οποίο είχαν χαραχτεί αραβικά γράμματα- βρέθηκε καρφωμένο σε φράκτη στις πύλες του εργοστασίου υγραερίου λίγο αφότου ένας ή δύο δράστες εισέβαλαν στο εργοστάσιο με αυτοκίνητο, το οποίο οδήγησαν επάνω σε φιάλες υγραερίου με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη.



Γαλλική πηγή δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι το κεφάλι εντοπίστηκε κοντά στο σημείο της έκρηξης, όμως το θύμα δεν αποκεφαλίστηκε λόγω αυτής. Το θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί, όμως αναφέρεται ότι δεν ήταν εργαζόμενος στο εργοστάσιο και εικάζεται ότι μπορεί και να μην σκοτώθηκε στο σημείο, αλλά να μεταφέρθηκε εκεί από τους δράστες.

Το θέαμα του κεφαλιού στον φράκτη του εργοστασίου απηχεί πρακτικές αποκεφαλισμού κρατουμένων από το Ισλαμικό Κράτος και έκθεσή τους σε δημόσια θέα. Δίπλα στο κεφάλι του άνδρα βρέθηκαν δύο ισλαμικές σημαίες, μία λευκή και μία μαύρη.

Την υπόθεση χειρίζονται οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Γαλλίας, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε ευαίσθητες τοποθεσίες γύρω από την Λυών.

ΈΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ! “ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΝΑ ΗΧΗΣΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ”: ΤΟ ISIS ΑΠΕΙΛΕΙ! Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ! ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ISIS ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ – ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΑΝΔΡΑ!(ΒΙΝΤΕΟ)

“ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΝΑ ΗΧΗΣΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ”: ΤΟ ISIS ΑΠΕΙΛΕΙ

Οργισμένες δηλώσεις του Ολάντ: “Θα απαντήσουμε στο τρομοκρατικό χτύπημα με δράση και…θα τους εκμηδενίσουμε!”

Για τρομοκρατική επίθεση ενός ατόμου το οποίο επέβαινε σε αυτοκίνητο και πιθανόν… να είχε συνεργό στο εργοστάσιο στην Ιζέρ έκανε λόγο, σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Στόχος της επίθεσης ήταν η ανατίναξη του εργοστασίου και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για τρομοκρατική πράξη, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο θύμα αποκεφαλισμού, ενώ υπάρχουν και δύο τραυματίες.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε ακόμη ότι συγκαλεί εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα στο Παρίσι.

Πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα απαντήσει όχι με συναισθηματικούς όρους, αλλά με δράση και πρόληψη τέτοιων ενεργειών και θα εκμηδενίσει τις τρομοκρατικές ομάδες, ενώ σημείωσε ότι στη χώρα του δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος και οι «άσκοπες διαιρέσεις».














Προηγούμενη ενημέρωση,πατήστε εδω.Eπίθεση ένοπλου 
ισλαμιστή που κρατούσε σημαία του ISIL σε εργοστάσιο στη 
Γαλλία. Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός.








Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ, δράστης 
είναι ένας τζιχαντιστής, ο οποίος είχε μαζί του τη σημαία του 
Ισλαμικού Κράτους, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να 
είχε και συνεργό.Η επίθεση έγινε σε εργοστάσιο αερίου 
στην πόλη Saint-Quentin-Fallavier.







Δίπλα στο σημείο έχει βρεθεί ένας άντρας με κομμένο κεφάλι.
Άλλες πληροφορίες θέλουν το δράστη να έχει κάνει έφοδο 
στο εργοστάσιο αερίου και να υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.








Από την πλευρά του ο δήμαρχος της περιοχής, Saint Quentin Fallavier, δήλωσε πως έγινε έκρηξη στο εργοστάσιο “Air Products”.
βίντεο από την περιοχή:

Μια φώτο που παρουσιάζεται ως αυτή του 
εμπνευστή της επίθεσης κυκλοφορεί στα 
κοινωνικά δίκτυα. Πρόκειται στην πραγματικότητα 
για μια παλιά λήψη που δείχνει έναν Αλβανό 
τζιχαντιστή που σκοτώθηκε στη Συρία τον Αύγουστο 
του 2014, αποκάλυπτε η le monde.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ
Ο Έλληνας τζιχαντιστής
Η πρώτη απαγόρευση εισόδου Ελληνα τζιχαντιστή στη χώρα εκδόθηκε πριν από μερικούς μήνες από την ΕΛ.ΑΣ. Η οδηγία απαγόρευσης εισόδου – επαναπατρισμού αφορά τον 27χρονο, που τον περασμένο Ιούλιο ταξίδευσε στη Συρία, εισχώρησε σε στρατόπεδο τζιχαντιστών και φέρεται να πολεμά για το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Ο συγκεκριμένος Ελληνας τζιχαντιστής πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001. Πρόκειται για άνδρα με μητέρα συριακής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., διέμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία πριν από 6 μήνες χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του. Η μητέρα του, προχωρούσε και εκείνη σε «πολεμικές» αναρτήσεις στο διαδίκτυο, υπερασπιζόμενη τις βαρβαρότητες του ISIS, η οποία ταξίδευσε στη Συρία λίγο καιρό αργότερα.
Η αντι-τζιχαντιστική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ.
Από το καλοκαίρι του 2014 λειτουργεί η «αντι-τζιχαντιστική» ομάδα δίωξης, η οποία προβαίνει σε εκτίμηση απειλών και εξωτερικών κινδύνων, επικαιροποιεί τη δράση της και επικεντρώνεται πλέον στη διέλευση ή διαμονή ακραίων τζιχαντιστών στην Ελλάδα, ενδεχομένως και χρηματοδότησης των συντρόφων τους στη Συρία.Η ειδική ομάδα «δίωξης τζιχαντιστών» πρόσφατα είχε προχωρήσει στη σύνταξη μιας έκθεσης ανάλυσης κινδύνου αναφορικά με τους τζιχαντιστές. Η έκθεση-ανάλυσης κινδύνου, περιείχε χαρακτηριστικά αυτών των ομάδων και των μελών της. Περιέγραφε την κίνησή τους σε ομάδες των 2 έως 4 ατόμων, οι περισσότεροι ηλικίας περίπου 40 χρόνων, με τους σαλαφιστές-ακραίους ισλαμιστές, να έχουν χαρακτηριστικό σημάδι στο μέτωπο από τις επαναλαμβανόμενες προσευχές.
Τρόμος και στην Ελλάδα;
Τη… στενή γειτονιά της Ελλάδας, δηλαδή την Αλβανία, τα Σκοπια και το Κόσοβο απειλούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Η “πτέρυγα” των μέσων ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, το “Al Hayat Media Center”, μετέδωσε ντοκιμαντέρ για τα Βαλκάνια, που περιέχει απειλές κατά της Αλβανίας, του Κοσόβου και της ΠΓΔΜ. Στο ντοκιμαντέρ, οι Αλβανοί χαρακτηρίζονται “άθεοι” και -μεταξύ άλλων- εμφανίζονται δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους -ο ένας από την Αλβανία και ο άλλος από το Κόσοβο- και είναι γνωστοί με τα ονόματα Αμπού Μπίλκις αλ Αλμπάνι και Αμπού Μουκάτιλ αλ Κόσοβο.
“Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που λατρεύουν άλλους θεούς, και όχι τον Αλλάχ στην Αλβανία, το Κόσοβο, τη Μακεδονία και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μην νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει το κακό που κάνετε στους μουσουλμάνους. Πιστεύετε ότι έχουμε ξεχάσει την εχθρότητά σας απέναντι στον Αλλάχ …μαύρες μέρες θα έρθουν για σας. Θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβάστε να δουλέψετε. Θα φοβάστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας… Θα σας νικήσουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ. Θα έρθουμε με βόμβες” απειλούν οι δυο άνδρες.
Εν τω μεταξύ, νεαρή δημοσιογράφος του δικτύου “News 24″ των Τιράνων, που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ και έχει ασχοληθεί με το θέμα της στρατολόγησης νεαρών Αλβανών μουσουλμάνων για να πολεμήσουν στην Συρία, δέχτηκε απειλητικό μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook από Αλβανό μουσουλμάνο, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές, με την κατηγορία της υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και της στρατολόγησης τζιχαντιστών. Στο μήνυμα γράφει: “Θα πρέπει να πληρώσεις”.




loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...