loading...

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Πρώτη φορά Αριστερά: Αμετάβλητος ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 - Τέλος το φθηνό πετρέλαιο για τους αγρότες, φορολόγηση και των επιδοτήσεων!


Τα ψέμματα των Συριζαίων τελείωσαν και τώρα έρχεται η ώρα της λυπητερής! Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για το 2015 θα γίνει με τις ισχύουσες τιμές ζώνης – Μέτρα ΣΟΚ για τους αγρότες με βαριά φορολογία
Με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα του Μνημονίου που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο ψήφισαν και οι μνημονιακοί τους σύντροφοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.
Από το ΥΠΟΙΚ που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε πως γίνεται ήδη μία προεργασία για τον ΕΝΦΙΑ και το θέμα είναι ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων με τους «θεσμούς». Αυτό που αναζητά το ΥΠΟΙΚ είναι το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά με αλλαγές σε δύο εσωτερικούς φόρους, στον βασικό και τον συμπληρωματικό.
Πάντως ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες τιμές ζώνης και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις αλλαγές που θα επιβληθούν, εξήγησε όμως ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση του σχεδιασμού».
Τα μέτρα για τους αγρότες θα εφαρμοστούν
Οι δηλώσεις πάντως του κ. Αλεξιάδη προκάλεσαν ηλεκτροσόκ στους αγρότες, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν. Δηλαδή θα καταργηθεί το φθηνό πετρέλαιο, θα μπει τέλος στην ευνοϊκή φορολόγηση για επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, ενώ θα αυξηθεί σταδιακά και ο φόρος εισοδήματος.


Πηγή.

Το διαβάσαμε εδω.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...