loading...

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

«Επί ποδός» 30 διμοιρίες των ΜΑΤ για το νέο μνημόνιο - Έρχονται και τα κάγκελα;

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πετυχημένο δόγμα της διακριτικής επιτήρησης και των προληπτικών στοχευμενων προσαγωγών, αλλά σε μια πιο «σκληρή» εκδοχή, σε σχέση με τα μέτρα προηγούμενων εκδηλώσεων.
 
Αξίζει να τονιστεί πως τις τελευταίες εβδομάδες (από την ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα), ανώτατοι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής  συσκέπτονται, προκειμένου να διαμορφώνουν καθημερινά το ειδικό «σχέδιο δράσης», που περιλαμβάνει από την επιτήρηση των ΑΤΜ, μέχρι την παρακολούθηση ενεργών και "δραστήριων" αναρχικών (εντοπίστηκε στα Εξάρχεια χώρος αποθήκευσης μολότοφ) και φρούρησης της Βουλής και δημόσιων κτιρίων. 
 
Σύμφωνα με το πλάνο που κατέστρωσαν για τις σημερινές κινητοποιήσεις, 30 διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικοί, αλλά και με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή. Ρεπό ανακλήθηκαν, όμως δεν ζητήθηκαν δυνάμεις από την επαρχία, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.  
 
Παράλληλα, για το ενδεχόμενο καταλήψεων (ακόμα και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ) από αναρχικές ομάδες, καταδρομικών επιθέσεων με μολότοφ και γκαζάκια, αλλά και πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα. 
 
Συγκεκριμένα:
 
- Αυξάνονται οι φρουρές σε αστυνομικά τμήματα και δημόσια κτίρια, ενώ δόθηκε εντολή άμεσα να επικαιροποιηθεί το πλάνο με τους πιθανούς στόχους, υπό το φόβο ενός «επετειακού» χτυπήματος (συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύλληψη Μαζιώτη). Πρεσβείες και ειδικότερα της Γερμανίας, Ολλανδίας και Φινλανδίας φυλάσσονται.   
 
- Από νωρίς το πρωί λαμβάνουν μέτρα μεγάλων αριθμών ενστόλων. Τριάντα διμοιρίες που ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης) και της ΟΠΚΕ (Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας). 
 
- Θα χρησιμοποιηθούν εκατοντάδες αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ σ' έναν ειδικό ρόλο, καθώς με αναμμένους τους «φάρους» περιπολούν σε κάθε δρόμο του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας. 
 
- Σε επιφυλακή βρίσκονται η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να συγκεντρώνονται και να αναλύονται πληροφορίες για ενδεχόμενες επιθέσεις και άμεσα να αποτρέπονται.
 

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...