loading...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ενεργοποιούνται την Παρασκευή οι κάρτες αλληλεγγύης για αγορά τροφίμων.

Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό που δικαιούται ένα άτομο είναι 70 ευρώ, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά 100 ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται άλλα 30 ευρώ μέχρι του ποσού των 220 ευρώ που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια

Ξεκίνησε η διανομή των καρτών αλληλεγγύης στους 145.360 δικαιούχους της επιδότησης σίτισης (συνολικά 349.826 άτομα).

Οι δικαιούχοι μπορούν να τις προμηθευτούν από τα ΚΕΠ ενώ την ερχόμενη Παρασκευή ,όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου, θα πιστωθεί στις κάρτες το χρηματικό ποσό της πρώτης δόσης, ώστε να μπορούν αυτόματα οι ιδιοκτήτες των καρτών να τις χρησιμοποιήσουν σε σούπερ – μάρκετ και άλλα καταστήματα με τρόφιμα που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.

Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό που δικαιούται ένα άτομο είναι 70 ευρώ, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά 100 ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται άλλα 30 ευρώ μέχρι του ποσού των 220 ευρώ που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια.

Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη και στόχος είναι τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβρη. Το κονδύλι πάντως για την πρώτη δόση που θα πληρωθεί αυτή την Παρασκευή χωρίς μέρος των αναδρομικών – συνολικό ποσό 16,2 εκατομμυρίων ευρώ – θεωρείται από στελέχη του υπουργείου Εργασίας εξασφαλισμένο. Διευκρινίζεται πως αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλη τη δόση μέσα στον μήνα – οι δόσεις αναμένεται να είναι εννέα μηνιαίες – θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα. Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα για την επιδότηση ενοικίου, μέχρι στιγμής μόνο 6.500 περίπου από τους 30.575 δικαιούχους (συνολικά 87.541 άτομα) έχουν φροντίσει να τακτοποιήσουν τα διαδικαστικά τους και αναμένεται να συγκεντρωθεί μια πρώτη «κρίσιμη μάζα» ώστε να ξεκινήσουν οι πιστώσεις. Σε αυτή την κατηγορία δεν θα υπάρχουν αναδρομικά, αλλά όσοι έχουν μπει στο πρόγραμμα θα δικαιούνται εννέα μηνιαία επιδόματα ενοικίου (αφορολόγητα για τον ιδιοκτήτη). Τα ποσά είναι από 70 μέχρι 220 ευρώ όπως και για την σίτιση.

Για τον τρίτο πυλώνα του προγράμματος, την δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ρεύματος οι διαδικασίες προχωρούν ήδη για τους περίπου 84.000 από τους 89.200 δικαιούχους (συνολικά 212.216 άτομα) και εκτός απροόπτου η ωφέλεια (δωρεάν ρεύμα μέχρι 1200 κιλοβατώρες το 4μηνο και μετά κοινωνικό τιμολόγιο) θα είναι εμφανής στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό τους. Οι υπόλοιποι περίπου 5.000 που έχουν κομμένες παροχές ή έχουν εντοπιστεί λάθη στα ρολόγια τους ή χρωστάνε και πρέπει να ρυθμιστεί η οφειλή τους κλπ. θα πρέπει να περάσουν από τα καταστήματα της ΔΕΗ.

Πηγή: protothema.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...