loading...

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Όλες οι αλλαγές και οι τελικές ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις ανά περίπτωση και κατηγορία.

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Όλες οι αλλαγές και οι τελικές ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις ανά περίπτωση και κατηγορία. Τι ισχύει για τους «έχοντες» και τι για αυτούς που δεν εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση και το «γράψε – σβήσε»  των τελευταίων ημερών,  η ρύθμιση των 100 δόσεων, τελικά αλλάζει και μπαίνει στην λίστα με τα προαπαιτούμενα που θα διαβιβαστούν στη βουλή για να ψηφιστούν μαζί με τη νέα δανειακή σύμβαση, σε ξεχωριστό άρθρο της λίστας των προαπαιτούμενων.
Οι αλλαγές αφορούν:
Αύξηση του επιτοκίου για τις οφειλές άνω των 5.000 ευρώ από το 3% στο 5%
Επιτόκιο 5% και για τις οφειλές, κάτω από 5.000 ευρώ που προς το παρόν είναι άτοκες, εκτός αν πληρούνται τρείς  προϋποθέσεις:
Ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα
Ο οφειλέτης να μην έχει ακίνητη περιουσία  μεγαλύτερη από 150.000 ευρώ
Το χρέος του οφειλέτη όταν μπήκε στη ρύθμιση να μην ξεπερνούσε το 50% του ετήσιου εισοδήματός του.
Επίσης, συμφωνήθηκε και μείωση του αριθμού των δόσεων έως στο μισό (50%) για όσους σύμφωνα με τα εισοδήματά τους, αποδεικνύετε πως μπορούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά.
Τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια που θα καθορίζουν τον αριθμό των δόσεων, θα καθοριστούν σύντομα με σχετική υπουργική απόφαση.
Τέλος, αν και οι δανειστές επέμειναν να υπάρξει αποβολή των οφειλετών που δεν πληρώνουν εγκαίρως τις δόσεις τους ή τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους, η έλληνες διαπραγματευτές ξεκαθάρισαν πως αυτό δεν γίνεται καθώς υπάρχει θέμα  αντισυνταγματικότητας.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...