loading...

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Νερό, φως και κλιματισμό για τους 400 πρόσφυγες στον Ελαιώνα – Για τους Έλληνες άστεγους;















Οι εργασίες στον Ελαιώνα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς για να ετοιμαστεί το συντομότερο δυνατό ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν οι Σύροι πρόσφυγες, που προς το παρόν έχουν κατασκηνώσει (παρανόμως) στο Πεδίον του Άρεως.
Στόχος των Αρχών είναι να αρχίσει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων την Κυριακή και οι υπόλοιποι να έχουν μεταφερθεί έως την ερχόμενη Τρίτη.
Στον χώρο, συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, τοποθετούνται κοντέινερ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί το 1999 για τις ανάγκες στέγασης των σεισμοπαθών της πρωτεύουσας.
Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι είχαν στηθεί περί τα 48-50, ενώ έως το βράδυ αναμένεται να έχει τοποθετηθεί το σύνολο των 66 οικίσκων.
Τα συγκεκριμένα είναι επιφάνειας 30 τ.μ., διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο και κουζίνα, ενώ θα γίνει εγκατάσταση και κλιματιστικών.
Σε αυτούς τους χώρους μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά περί τους 400 πρόσφυγες. Τυχόν πλεονάζον αριθμός προσφύγων θα εγκατασταθεί σε σκηνές.
Κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, ώστε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ή το αργότερο έως το Σάββατο το πρωί να υπάρξει σύνδεση με νερό και ρεύμα καθώς και να εξασφαλιστεί σύστημα αποχέτευσης.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, βρίσκεται στην οδό Πολυκάρπου 89.
Πρόκειται για υποβαθμισμένη περιοχή, περίπου 500 μέτρα από το σταθμό «Ελαιώνας» του μετρό, μακριά από κατοικημένες περιοχές, αν και στην ευρύτερη περιοχή δεν απουσιάζουν οικίες.
Αντίθετα πλεονάζουν εταιρείες μεταφορών και συνεργεία αυτοκινήτων, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο χώρος όπου φιλοξενείται κάθε Κυριακή το παζάρι των ρακοσυλλεκτών.
Άξιο να αναφερθεί εδώ ότι μέχρι σήμερα καμία ελληνική κυβέρνηση δεν κινητοποιήθηκε αναλόγως για να στεγαστούν οι χιλιάδες Έλληνες άστεγοι, θύματα της κρίσης που οι πολιτικοί μας προκάλεσαν.
Η επιλεκτική ευαισθησία όταν πρόκειται για ξένους πρόσφυγες και η πλήρης, να μην πούμε καλύτερα κτηνώδης, αδιαφορία όταν έχουμε να κάνουμε με Έλληνες αστέγους είναι προκλητική.
Ο ανθρωπισμός, θεωρούμε, ότι δεν ξεχωρίζει χρώμα και πατρίδα. Το να εξαντλούμε τον ανθρωπισμό μας στους αλλοδαπούς και να μην μας περισσεύει ίχνος ανθρωπιάς για τους δικούς μας ανθρώπους είναι ντροπή, παρακμή και κατάντια.
Τέλος, θα θέλαμε να ξέραμε, το κόστος ηλεκτροδότησης και ύδρευσης των 400 προσφύγων ποιος θα το επωμιστεί. Πάλι ο ελληνικός λαός;
Υ.Γ. Δεν αναμένουμε απαντήσεις στα δημόσια ερωτήματά μας από αυτό το υποκριτικό και τρισάθλιο κράτος. Τα ερωτήματα τέθηκαν για να σκεφτούν οι αναγνώστες μας.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...