loading...

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ένας στρατός «μυστικών» και φανερών προσέχει Ντέλια και ΣΙΑ για τον φόβο χτυπήματος.

Στους δρόμους γύρω από το «Χίλτον», το Σύνταγμα και το Μέγαρο Μαξίμου, κυκλοφορούν θηριώδη τζιπ με φιμέ τζάμια γεμάτα πάνοπλους άνδρες, μοτοσικλετιστές -καλωδιωμένοι- με αλεξίσφαιρα και οχήματα που φέρουν εξοπλισμό που απλώνει ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας για τον κίνδυνο εναέριας επίθεσης με drones (τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα) ή υποκλοπών συνομιλιών, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Για πρώτη φορά συγκεντρώνεται τόσο μεγάλος αριθμός από σωματοφύλακες και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνας.

Όλα αυτά συμβαίνουν από τότε που οι εκπρόσωποι των θεσμών εγκαταστάθηκαν στο «Χίλτον» για τη διαπραγμάτευση.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM θεωρούνται νούμερο ένα στόχος για τρομοκρατική επίθεση.

Η έλευσή τους στην Ελλάδα έγινε αφού πρώτα οι υπεύθυνοι ασφαλείας τούς έδωσαν το τελικό «ΟΚ».

Το αποτέλεσμα είναι η Αθήνα να έχει τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πράκτορες με πολλά «χιλιόμετρα» στην παροχή πληροφοριών και σωματοφύλακες που θεωρούνται μετρ στη φύλαξη VIPs.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να είναι σε εγρήγορση και για το γεγονός ότι πολλοί από τους πράκτορες ταξιδεύουν στην Ελλάδα με την ιδιότητα του διπλωματικού ακολούθου ή συμβούλου χρησιμοποιώντας διπλωματικά διαβατήρια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απόλυτος έλεγχος του πόσοι άνδρες ξένων μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται στην πρωτεύουσα και ποιος είναι ο ρόλος τους.

«Πρώτη φορά στην Αθήνα συγκεντρώνονται τόσοι πολλοί πράκτορες και σωματοφύλακες. Η προστασία ενός VIP εξαρτάται και από την πληροφόρηση των μυστικών υπηρεσιών. Οι πράκτορες σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν συνήθως αντικατασκοπεία. Προσπαθούν, δηλαδή, να εντοπίσουν αυτόν που μπορεί να παρακολουθεί το στόχο που φυλάσσεται. Σε περιόδους κρίσιμες όμως, όπως αυτή που διανύουμε, πρέπει να προσέχουμε τα πάντα. Αυτές τις ημέρες η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο γιατί φιλοξενεί, εκτός από τους τέσσερις επικεφαλής, ακόμα 54 στελέχη που αποτελούν ομάδες εργασίας και τεχνικά κλιμάκια, για τα οποία πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους. Όσοι δηλώνουν άνδρες μυστικών υπηρεσιών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι. Εδώ είναι που υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και για κάποια προβοκατόρικη επίθεση», προσθέτει η ίδια πηγή.

Οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο φύλαξης, του οποίου το μεγαλύτερο «βάρος» σηκώνει η Κρατική Ασφάλεια.

«Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών φυλάσσονται όχι μόνο από Έλληνες αστυνομικούς, αλλά και από bodyguard-«σκιές» που ήρθαν στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό. Eτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συνήθως είναι εν ενεργεία αστυνομικοί από τις χώρες τους με ειδική εκπαίδευση στη σωματοφυλακή (VIP protection).

Aνθρωποι που θα γίνουν ακόμα και ασπίδες σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Φέρουν οπλισμό και ενδοεπικοινωνία για να συνομιλούν με την ομάδα τους.

Συνήθως σε μία φύλαξη υπάρχουν οι εμφανείς άνδρες και οι αφανείς.

Ο καλός σωματοφύλακας είναι άνετος στις κινήσεις του και δεν προκαλεί», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο Αγγελος Αγραφιώτης, σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου και γενικός διευθυντής της εταιρίας υπηρεσιών ασφαλείας A&K Risk Management Consulting.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο «πυρήνας» των αστυνομικών που έχουν αναλάβει αποκλειστικά τη φύλαξη του «κουαρτέτου» αριθμεί περίπου 100 αστυνομικούς και bodyguards, οι οποίοι συντονίζονται από απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.

Πρόκειται για άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία σε θέματα ασφαλείας και άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης των συναδέλφων του στις Βρυξέλλες.

Μπορεί να συνεννοηθεί άριστα τόσο με τους Έλληνες στρατηγούς όσο και με τους υπεύθυνους ασφαλείας στην Αμερική και στις Βρυξέλλες.
Πηγή.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...