loading...

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Γερμανία: Αναστέλλει το Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες.

Νέες οδηγίες απεύθυνσης και υποβολής αιτημάτων προς το Ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης και ασύλου της Γερμανίας , οι οποίες αναιρούν τις διαδικασίες που προβλέπει η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ για Σύρους υπηκόους, εξέδωσε πριν από λίγο η γερμανική κυβέρνηση.
Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα σταματήσει τις επαναπροωθήσεις που αφορούν Σύρους πρόσφυγες στις χώρες πρώτης απογραφής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.
Από και στο εξής, οι πρόσφυγες που ζητούν άσυλο θα περνούν αυτόματα τις καθιερωμένες διαδικασίες και τα αντίστοιχα δικαιώματα, χωρίς να χρειάζεται να περνούν από τις διαδικασίες της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας με σημερινές της δηλώσεις καταδίκασε τις
βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο εναντίον των αιτούντων άσυλο στην πόλη Χαϊντενάου της ανατολικής Γερμανίας.
«Η καγκελάριος και ολόκληρη η κυβέρνηση καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τη βία και την επιθετική ατμόσφαιρα απέναντι στους ξένους εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και συνέχισε: «Είναι αηδιαστικό το πώς ακροδεξιοί εξτρεμιστές και νεοναζί προσπαθούν να διαδώσουν το ηλίθιο μήνυμά τους για μίσος γύρω από ένα κέντρο ασύλου».
Πάντως, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε τις εκκλήσεις να διεξαχθεί μία νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ αναφορικά με τη μετανάστευση.
«Δεν χρειαζόμαστε μια νέα σύνοδο κορυφής. Τα κράτη μέλη πρέπει να υιοθετήσουν τα ευρωπαϊκά μέτρα και να τα εφαρμόσουν στην επικράτειά τους», γράφει ο Γιούνκερ σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro και τη γερμανική Die Wel.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταρτίσει έναν ενιαίο κατάλογο «ασφαλών χωρών” προς τις οποίες θα μπορούν να επιστρέφονται οι μετανάστες, συμπληρώνει ο κ . Γιούνκερ.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...