loading...

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟ “ΦΩΣ” ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!






                   ΜΑΧΗ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΑ! ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΔΙΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Η μία μετά την άλλη βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις εταιρειών για τις εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μικρή, άρα μάλλον θα έχουμε ντέρμπι και ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι σταθερά τρίτο κόμμα.
Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ 1-3 μονάδες…
ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ 
«Ντέρμπι» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός οι ΑΝΕΛ, στη Βουλή ο Λαφαζάνης
Ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και οκτακομματική Βουλή, δίχως τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, δείχνει η δημοσκόπηση  εταιρείας  για εφημερίδα,  την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία ζητεί παραμονή στο ευρώ, ενώ οι πολίτες φαίνεται να απορρίπτουν το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, στη Βουλή μπαίνουν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Λαϊκή Ενότητα με 3,8% και 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,7%. Στο 11,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
 Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 29%
ΝΔ 27,8%
Χρυσή Αυγή 8,3%
Ποτάμι 6,7%
ΚΚΕ 5,9%
ΠΑΣΟΚ 5,4%
Ένωση Κεντρώων 4,9%
Λαϊκή Ενότητα 4,1%
ΑΝΕΛ 2,3%
Στην εκτίμηση εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 129, η ΝΔ 75, η Χρυσή Αυγή 23, το Ποτάμι 18, το ΚΚΕ 16, το ΠΑΣΟΚ 15, η Ένωση Κεντρώων 13 και η Λαϊκή Ενότητα 11.
Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 72% κρίνει αρνητικά το έργο της απερχόμενης κυβέρνησης την ώρα που το 22% έχει αντίθετη άποψη.
Την ίδια στιγμή το 79% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ το 17% ζητεί την επιστροφή στη δραχμή.
Το 73% θεωρεί ότι πλέον δεν έχει νόημα το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός, το 18% χαρακτηρίζει τον εαυτό του αντιμνημονιακό και το 6% μνημονιακό.
Τέλος το 55% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σωστά πως υπέγραψε τη νέα συμφωνία, ενώ το 40% θεωρεί αυτή την κίνηση λάθος.
Σε κάθετη πτώση η δημοτικότητα Τσίπρα – Εκλογικό θρίλερ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Εκλογικό ντέρμπι μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, την ώρα που η δημοτικότητα του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% και η ΝΔ 23,2%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,2%, η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3,8% αντίστοιχα και οι ΑΝΕΛ με 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 18,8%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 60,3%, ενώ η ΝΔ 19,4%.
Το 33,7% θεωρεί πως μετά τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, το 17,6% ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, το 17,2% ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 14,4% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία, και το 7,1% θεωρεί ότι θα έχει αυτοδυναμία η ΝΔ.
Θετική γνώμη σε ποσοστό 47,8% συγκεντρώνει ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που το 50,9% τον κρίνει αρνητικά. Στην τελευταία μέτρηση του Μαΐου, ο κ. Τσίπρας συγκέντρωνε θετική γνώμη 72,5% και αρνητική 26,5%.
Θετική γνώμη σε ποσοστό 44,1% συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ το το 49,1% των κρίνει αρνητικά.
Το 76,6% κρίνει αρνητικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ το 20,9% έχει θετική άποψη.
Το 36,8% θεωρεί πως εάν στη διακυβέρνηση βρισκόταν η ΝΔ τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, το 27,6% ότι θα ήταν τα ίδια και το 31,8% χειρότερα.
Αρνητικά κρίνει το 70,2% των ερωτηθέντων τη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ το 29,7% την αποτιμά θετικά.
Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 70,2% επικροτεί την επίτευξη συμφωνίας, ενώ το 21,4% ζητεί έξοδο από το ευρώ.
Το 74,9% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, την ώρα που το 24,3% εμφανίζεται ικανοποιημένο.
Πάνε για άνετη Αυτοδυναμία… οι Αναποφάσιστοι!
Κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος με τουλάχιστον 9 κόμματα στη Βουλή και χαμηλά ποσοστά για τα δύο πρώτα κόμματα, δείχνει δημοσκόπηση εταιρείας
Αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη εκλογών -καθώς δεν τις ήθελε- και σε κατάσταση αναμονής είναι το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με έρευνα  εταιρείας.
Οι αναποφάσιστοι είναι το πρώτο κόμμα, ενώ εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.

 Αναλυτικά:
Στη δημοσκόπηση, η οποία έγινε για λογαριασμό Εφημερίδας  ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 23% έναντι του 36,34% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 19,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο 2% που σημαίνει πως μένουν εκτός Βουλής, ενώ το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη συγκεντρώνει 3,5% που του δίνει κοινοβουλευτικό εισιτήριο. Το ίδιο ισχύει και για την Ένωση Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη, που λαμβάνει ποσοστό 3%.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν: ΚΚΕ με 5%, ΠΑΣΟΚ με 4,5% και Ποτάμι με 4%.
Φαίνεται όμως πως ο παράγοντας που θα γίνει πολλά είναι οι αναποφάσιστοι που βγαίνουν… πρώτο κόμμα με ποσοστό 25,5%! Η δε αποχή φτάνει το 7,5%.
Επίσης, το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές και μόνο το 24% τη θεωρεί σωστή. Τίποτα από τα δυο επιλέγει το 10%.
Το 68% θεωρεί πως η Ελλάδα έπρεπε να μείνει στο ευρώ ακόμη κι αν αυτό σημαίνει επιπλέον μέτρα και θυσίες, σε αντίθεση με το 28% που έχει αντίθετη άποψη και το 4% που επιλέγει το «δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Διχασμένοι είναι οι πολίτες στο αν η κυβέρνηση με το Μνημόνιο 3 πέτυχε το καλύτερο που μπορούσε. Το 48% λέει «ναι» και το «45%» όχι. Επίσης, το 51% δεν πιστεύει πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας. Το 39% πιστεύει πως θα το κάνει και το 10% δεν απαντά.
Από κακές έως πολύ κακές είναι οι εντυπώσεις των ερωτηθέντων για τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Γιάννη Βαρουφάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το 50% των ερωτηθέντων έχει πολύ κακή ή κακή άποψη για τις τελευταίες κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ το ποσοστό αυτό είναι 55% για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και 32% για τον Γιάννη Βαρουφάκη.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 25 και 26 Αυγούστου σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Διαφορά 3 μονάδων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Τσαλακωμένη η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα – Μόλις μισή μονάδα πίσω ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έβλαψε τη χώρα το δημοψήφισμα. Αρνητικές οι επιπτώσεις και από τις πρόωρες εκλογές. Λανθασμένη η διαπραγμάτευση. Κάτω από τη βάση βαθμολογείται το κυβερνητικό έργο. Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το μέλλον τους.
Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, στις 3 μονάδες διαφορά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 22%, βλέποντας τα ποσοστά της να ενισχύονται σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε και συγκέντρωνε 16,5%. Αντίθετα παρατηρείται σημαντική μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 34,5% που συγκέντρωνε το ίδιο διάστημα.
 Τα ποσοστά όλων των κομμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με την δημοσκόπηση ως εξής:
25% ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% η ΝΔ. 6% για Ποτάμι αλλά και ΚΚΕ. Ακολουθεί με μικρή διαφορά η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5% και αμέσως μετά η ΛΑΕ (Π. Λαφαζάνης) με 5%. ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης) συγκεντρώνουν από 4,5%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 2%.
Στο 14% το ποσοστό όσων δεν απάντησαν ή δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα ψηφίσουν.
Δημοτικότητα Πολιτικών Αρχηγών
Πιο δημοφιλής πολιτικός Αρχηγός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 23%, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,5% (22,5%).
Τρίτος δημοφιλέστερος ο Σταύρος Θεοδωράκης (19,5%)ενώ η Φώφη Γεννηματά τέταρτη, συγκέντρωσε το 16%. Ο Πάνος Καμμένος, μολονότι το κόμμα του φαίνεται ότι μένει εκτός Βουλής, συγκεντρώνει ως αρχηγός το 13,5%. Πολύ κοντά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (13%) ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακολουθεί, στην προτελευταία θέση, με 10%. Τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος της ΧΑ, ο οποίος συγκέντρωσε ένα 5% αλλά το 54% της δυσμενέστερης γνώμης των ερωτηθέντων.
Έβλαψε την Ελλάδα το Δημοψήφισμα
66,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έβλαψε την χώρα η απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και μόλις το 16,5% ότι αντίθετα, την ωφέλησε.
Αλλά και για τις πρόωρες εκλογές, σχεδόν αντίστοιχο ποσοστό, 60,5%, πιστεύει ότι θα είναι βλαπτικές για την χώρα. 24% των ερωτηθέντων απαντούν το αντίθετο.
Λάθος ο τρόπος διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση Τσίπρα
Ποσοστό 61,5% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένη την στρατηγική της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Την απάντηση αυτή μάλιστα έδωσαν σε ποσοστό 46,5% οι ερωτηθέντες – ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα το διάστημα από τα τέλη Ιουνίου έως και τις 25-27 Αυγούστου που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση, ήταν σχεδόν κατακόρυφη η αύξηση της αρνητικής γνώμης για την διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης.
“Κάτω από τη βάση” οι επιδόσεις της κυβέρνησης
Όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν σε μία κλίμακα από το μηδέν («Απαράδεκτη») έως το δέκα («Άριστη») την επίδοση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους βασικούς τομείς: οικονομία,μετανάστευση, εγκληματικότητα, παιδεία, εξωτερική πολιτική και άμυνα, δημόσια διοίκηση και Υγεία, ο μέσος όρος σε όλους τους τομείς ήταν κάτω από το «4». Ενώ σαφής ήταν η έντονη πτώση της σχετικής βαθμολόγησης σε σχέση με την προηγούμενη σχετική δημοσκόπηση του Απριλίου. Σε όλες τις περιπτώσεις, το υψηλότερο ποσοστό των ερωτηθέντων βαθμολόγησε με «μηδέν» τις κυβερνητικές επιδόσεις. Ειδικά στο ζήτημα της μετανάστευσης το ποσοστό αυτό ήταν συντριπτικό: 43,5%
Grexit
Περαιτέρω η συζήτηση για το grexit προκαλεί φόβο σε περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες (53%), με το σχετικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυξηθεί σε σχέση με τον Ιούλιο.
Τέλος, απαισιόδοξο εμφανίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι τους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους μάλλον (33,5%) ή σίγουρα (32%) θα χειροτερεύσει.
«Ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή
Σύμφωνα με τα στοιχεία στη δημοσκόπηση εταιρείας για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις δυνάμεις του, η Νέα Δημοκρατία πλησιάζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή μπαίνει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με ποσοστό 4,5%, ενώ υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει και το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 22%. Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6%, ενώ ακολουθούν Ποτάμι (5,5%), ΚΚΕ (4,5%), ΠΑΣΟΚ (4,5%), Λαϊκή Ενότητα (4,5%), Ένωση Κεντρώων (4%) και οι ΑΝΕΛ (3,5%).
Σημαντικό στοιχείο είναι και έλλειψη συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται μόλις στο 50%, ενώ αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση παρουσιάζεται στο 70% με ανοδικές τάσεις.
Παράλληλα από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι τόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όσο και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μονόδρομο το ευρώ σε συντριπτικό ποσοστό, ενώ οι περισσότεροι ερωτηθέντες θεωρούν λάθος την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές.
Εκλογικό «ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ –  ΕΚΤΟΣ οι ΑΝΕΛ 
Στη δημοσκόπηση  εταιρείας για οικονομική εφημερίδα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας κατά 1,8% με ποσοστό 24,6% έναντι 22,8%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Ποτάμι με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,7%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, το ΠΑΣΟΚ με 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,2% και η Ένωση Κεντρώων με 4,7%.
Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας κατά 2,2% με ποσοστό 29,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Ποτάμι με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,7%, οι ΑΝΕΛ με 2,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 5,1% και η Ένωση Κεντρώων με 5,7%.
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 38,1% και ακολουθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης​ με 31,7%.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...