loading...

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Παρέμβαση Iskra: "Η νέα διώρυγα του Σουέζ απαιτεί να μείνουν δημόσια τα λιμάνια"

Κάνει λόγο για πολιτικό και οικονομικό έγκλημα στον τόπο
Η νέα διώρυγα του Σουέζ απαιτεί να μείνουν δημόσια τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Iskra.gr που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σε νέο δημοσίευμα στον ιστότοπο γίνεται λόγος για πολιτικό και οικονομικό έγκλημα στον τόπο, αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Σύμφωνα με το Iskra με τη νέα διώρυγα του Σουέζ σε πλήρη λειτουργία, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποκτούν τεράστια υπεραξία και όπως εκτιμά, εφ’ όσον αξιοποιηθούν κατάλληλα, μπορούν να παίξουν παράλληλα και συμπληρωματικά ένα καινούργιο μεγάλο και ιδιαίτερα επικερδή ρόλο τόσο στην κρουαζιέρα όσο και στην διακίνηση εμπορευμάτων αλλά και ως κέντρα πολιτισμού και ποικίλων δραστηριοτήτων.
Η ιστοσελίδα της  Αριστερής Πλατφόρμας καλεί, μάλιστα, την κυβέρνηση να ακυρώσει κάθε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και το πέρασμα τους σε κινέζικα ή άλλα ξένα χέρια.
Ζητά ακόμη να γίνει αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των λιμανιών υπό δημόσια ιδιοκτησία για να παίξουν ένα νέο ρόλο, «ένα νέο ρόλο σύνδεσης της Ελλάδας, με ένα σύγχρονο και ταχύτατο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο , που πρέπει να κατασκευασθεί, με όλη την Ευρώπη, καθιστώντας την μείζον διαμετακομιστικό κέντρο και κεντρική πύλη εισόδου στην ήπειρο μας και εξόδου από αυτήν με κατεύθυνση το Νότο».
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...