loading...

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Απειλητικά Βίντεο η νέα Μέθοδος της Ουγγαρίας κατά των Προσφύγων .

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Με έργα ‘’πνοής’’ ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν προσπαθεί να δείξει την αλληλεγγύη της χώρας..

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Με έργα ‘’πνοής’’ ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν προσπαθεί να δείξει την αλληλεγγύη της χώρας του προς τους συμμάχους του στην ΕΕ. Έτσι μετά το φράχτη προς την Σερβία ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής νέου φράκτη στα σύνορα της χώρας του με την Κροατία, για να εμποδίσει την είσοδο των χιλιάδων προσφύγων που αρχίζουν τώρα να εγκλωβίζονται στο κροατικό έδαφος.
Αφήνοντας στην άκρη κάθε ανθρωπιστική προσέγγιση του θέματος των μεταναστών, που προφανώς δεν αφορά τον Ορμπάν, εδώ έχουμε να κάνουμε με την συμμετοχή της χώρας του σε ένα οργανισμό που λέγεται ΕΕ. Άραγε αυτή είναι η αλληλεγγύη του προς τους συμμάχους του ; Και αν θεωρήσουμε ότι τους Σέρβους ακόμα δεν τους θεωρεί Ευρωπαίους, τους Κροάτες πως τους βλέπει … και αδειάζει όλους τους πρόσφυγες προς τα εκεί.
Η Βουδαπέστη έχει υψώσει συρμάτινο φράκτη κατά μήκος της μεθορίου με την Σερβία, σφραγίζοντας τα σύνορα της και αναγκάζοντας τους χιλιάδες των προσφύγων που κατευθύνονται προς τη βόρεια Ευρώπη να στραφούν προς την Κροατία. Επίσης ο Oύγγρος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ο νέος φράκτης προς την Κροατία θα κατασκευασθεί γρήγορα και θα έχει μήκος 41 χιλιομέτρων. Για το νέο αυτό ‘’ μεγαλόπνοο έργο του ‘’ εργάζονται 600 στρατιώτες ενώ άλλοι 500 θα προστεθούν άμεσα και 700 ακόμη, σταδιακά.
Όμως ο κ. Ορμπάν μαζί με τους συνεργάτες του της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν εμπνευστεί και άλλους τρόπους πέραν των φραχτών, προκειμένου να στέλνουν τους μετανάστες στις γειτονικές τους χώρες, εφαρμόζοντας πάντα την αρχή ‘’ας φύγουν από μένα και τι με νοιάζει’’. Έτσι έχει δημιουργηθεί βίντεο απειλητικό προς τους μετανάστες, που τους προτρέπει να πάνε στον προορισμό τους μέσω Κροατίας και Σλοβενίας, δηλαδή πάλι να ρίξουμε στους άλλους το πρόβλημα.
Θα χαρακτηρίζαμε την Ουγγαρία ‘’πρωταθλητή στην Αλληλεγγύη’’ και πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα πρέπει να προβληματιστεί πολύ για την περαιτέρω πορεία της. Σε μια ΕΕ δεν χωρούν μέλη που δεν δείχνουν σεβασμό στους εταίρους τους και δεν μοιράζονται τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από την άλλη βλέποντας συμπεριφορές σαν των Ούγγρων, μπορούμε να νοιώθουμε περηφάνια για την Ελλάδα αλλά και σεβασμό για την Σερβία και για όσους, οι παράγοντες άνθρωπος και σεβασμός του συμμάχου αποτελούν κυρίαρχους στις μεταξύ τους σχέσεις.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...