loading...

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Nέα Δημοκρατία: ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία και χωρίς ηθική!


Γράφει ο Χρήστος Αντωνιάδης: Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που διαχρονικά εξαπατούσε τους ψηφοφόρους του, είναι το κόμμα που δεν έχει πραγματικό ιδεολογικό υπόβαθρο, που λειτουργούσε και λειτουργεί χωρίς πραγματικές αρχές, ιδέες και αξίες, που επι σειρά ετών ντρέπονταν να εκφράσει την ιδεολογία του και προσποιούνταν, ότι δεν είναι αυτό που λέει ότι είναι, αλλά κάτι άλλο, προκειμένου να "χαιδέψει αυτιά" και να ικανοποιήσει ένα άλλο εκλογικό ακροατήριο, για να κατορθώσει να αποσπάσει περισσότερους ψήφους και να παραμείνει έτσι σε τροχιά εξουσίας.

Είναι το κόμμα που διατυπώνει ταυτόχρονα δύο εκ' φύσεως αντικρουόμενες θέσεις. Από την μία πλευρά μιλάει υπέρ ενός εθνικού κράτους και από την άλλη υπέρ της "ενωμένης Ευρώπης"! Από την μία υπέρ μιας κοινωνικής πολιτικής και ταυτόχρονα υπέρ της "ελεύθερης αγοράς".
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ιδρύθηκε ως γνωστόν το 1974, με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την Γαλλία στην Ελλάδα. Τα βασικά χαρακτηριστικά του κόμματος, παραπέμπουν σε ένα φιλελεύθερο και κατά κάποιο τρόπο κεντροδεξιό κόμμα, με τραγικές, όμως αντιφάσεις στα επιμέρους σημεία. Από την μία δηλώνουν, ότι η ΝΔ είναι υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και υπέρ μιας "ενωμένης Ευρώπης" και από την άλλη υπέρ του κοινωνικού κράτους και υπέρ ενός διευρυνόμενου ιδιωτικού τομέα!

Πρόκειται για θέσεις αντικρουόμενες και ασυνάρτητες, που δεν έχουν καμία λογική υπόσταση και οι οποίες γράφονται και διατυπώνονται με ωραία λόγια, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους και για να κερδίσουν την συμπάθεια τους. Είναι, όμως θέσεις εντελώς ανεύθυνες και ο καθείς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του γιαυτές τις αντιφάσεις και τις ανακρίβειες, που ευκόλως μπορεί να διαπιστώσει εάν εισέλθει στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας και διαβάσει το ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος.

Εκεί, όμως, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανευθυνότητα και αντίφαση, είναι στο κομμάτι της Ιδεολογίας. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα (σ.σ. από την επίσημη σελίδα της Νέας Δημοκρατίας): "oι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν αυθεντικά την ελληνική κοινωνία. Είναι οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, ο οποίος αποτολμά σύνθεση του κοινωνικού και του προσωπικού και αποτελεί «χρυσή τομή» του συλλογικού και του ατομικού".

Και επεξηγώντας, παρακάτω γράφει: "o Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι ανθρωποκεντρική ιδεολογία. Αποσκοπεί στην δημιουργική σύνθεση, αφ ενός της ελευθερίας του ατόμου να ορίζει και να διεκδικεί τους σκοπούς του και αφ' ετέρου της εδραίωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κατάκτησης των συλλογικών αγαθών κλπ". Όποιος έχει ασχοληθεί πολύ σοβαρά με ιδεολογικές μελέτες, γνωρίζει άριστα, ότι υπάρχει ο Κλασσικός Φιλελευθερισμός και ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός. Κοινωνικός Φιλελευθερισμός με άλλα λόγια είναι η Σοσιαλδημοκρατία. To social στα αγγλικά σημαίνει κοινωνία. Και εγώ ερωτώ: οι πολίτες που ψηφίζουν την Νέα Δημοκρατία, ψηφίζουν το κόμμα αυτό, ακριβώς επειδή είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα?

Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται για τον εαυτό της τον χαρακτηρισμό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα? Φαντάζομαι πως, όχι! Και δεν θα αποδεχόταν τον χαρακτηρισμό αυτό, όχι επειδή ως κόμμα την ενοχλεί ο όρος, αλλά επειδή σκοπός της είναι να καπηλεύεται τον παραδοσιακό δεξιό χώρο και να κερδίζει την εύνοια των ψηφοφόρων, που βρίσκονται στο καθαρά δεξιό κομμάτι του πολιτικού φάσματος. Ο χώρος, άλλωστε της κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας εκφράζεται περισσότερο από άλλα κόμματα και δεν υπάρχει περιθώριο για την Νέα Δημοκρατία. Εάν μελετήσει κάποιος το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σε όλη του την έκταση, θα διαπιστώσει άριστα, ότι είναι μία προσπαθεια ωραιοποίησης των πολιτικών της θέσεων και νομιμοποίησης μιας εξαιρετικά επώδυνης καταστάσης για το έθνος και την κοινωνία. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εμπεριέχει ασάφειες και ασυναρτησίες!

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανήθικο κόμμα, που στην πραγματικότητα δεν πιστεύει πουθενά εκτός από τα συμφέροντα του πολιτικού της προσωπικού. Δεν έχει επίσης ηθικές αναστολές και δεν αγωνίζεται για την κοινωνική αλληλεγγύη. Η πραγματική της ιδεολογία είναι το απόλυτο συμφέρον των κορυφαίων στελεχών της και όχι εν' γένει το συμφέρον της κοινωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν σέβεται τους διαχρονικούς αγώνες του έθνους μας για εθνική ανεξαρτησία και ξεδιάντροπα τάσσεται τόσο η ίδια όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει υπέρ του ευρωπαικού φεντεραλισμού και υπέρ του "οικονομικού Φιλελευθερισμού".

Ευρωπαϊκός φεντεραλισμός σημαίνει, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μετατραπεί σε ένα κοινό ενιαίο κράτος και δεν θα υπάρχουν εθνικά ανεξάρτητα κράτη με εθνικές σημαίες. Σημαίνει ακόμα, ότι οι ισχυρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι διεθνείς τοκογλύφοι θα εξουσιάζουν τις επιμέρους ευρωπαϊκές χώρες και θα επιβάλλουν χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς καμία ένσταση την θέληση τους, υπηρετώντας αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα και τίποτε άλλο.

Οικονομικός Φιλελευθερισμός σημαίνει πλήρης "ελεύθερη αγορά" και και "ελεύθερο εμπόριο", δηλαδή "αχαλίνωτος Καπιταλισμός" χωρίς όρια, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία μνημονεύει στο κομμάτι που αναφέρεται στην ιδεολογία της.

Αντιθέτως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία πολέμησε με απίστευτα ανήθικο τρόπο και αισχρή προπαγάνδα, τάσσονται κατά του ευρωπαικού φεντεραλισμού και υπέρ του έθνους-κράτους. Η θέση τους αυτή, μάλιστα, πιστοποιείται και από την συμμετοχή του κόμματος (των ΑΝΕΛ) στην Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, οι οποίοι έχουν ως βασική τους θέση την ανεξαρτησία των επίμερους κρατών στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απoρρίπτουν τον ευρωπαικό φεντεραλισμό, δηλαδή την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Για να καταλάβει κανείς την ποιότητα της Νέας Δημοκρατίας, αρκεί μόνο να σκεφτεί, ότι τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αυτού, ήταν εκείνα που το 2009 εξέλεξαν για αρχηγό του κόμματος έναν άνθρωπο (τον Αντώνη Σαμαρά), ο οποίος το 1993, δήθεν για το όνομα της Μακεδονίας, ανέτρεψε από την εξουσία ολόκληρη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όπως βλακωδώς ορισμένοι υποστηρίζουν. Σημειωτέον, ότι ο Σαμαράς ως υπουργός των Εξωτερικών, ήταν αυτός που τον Δεκέμβριο του 1991 υποστήριξε τα σχέδια της Γερμανίας για ανεξαρτητοποίηση της Σλοβενίας και της Κροατίας από την Γιουγκοσλαβία και κατ' επέκταση και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας-Σκόπια, αλλά και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που είχαν ολέθριες συνέπειες στον χώρο των Βαλκανίων. Τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους μας. Και όμως ο ανεκδιήγητος αυτός άνθρωπος έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και στην συνέχεια πρωθυπουργός. Αυτό από μόνο του λέει πολλά...

Aλλά και ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, ο κατ' ουσίαν ιδιοκτήτης του κόμματος, που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία και προβάλλεται από πολλούς ως γνήσιος και πραγματικός ηγέτης, δεν είναι παρά μία φθηνή προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που δεν δικαιολογεί επάξια τον μισθό του βουλευτή. Αφού πρώτα στήριξε με θέρμη τον προδότη της παράταξης του, Αντώνη Σαμαρά, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις περιφερειακές εκλογές του 2014, όταν ο Σαμαράς πρότεινε για υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όχι τον άνθρωπο που διατελούσε, ήδη περιφερειάρχης, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά ένα άλλο στέλεχος του κόμματος, τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο Κώστας Καραμανλής τότε δεν είπε κουβέντα γιαυτή την αδικία. Αργότερα, στις αρχές του 2015 και αφού εν τω μεταξύ ο κ. Τζιτζικώστας εκλέχτηκε περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και με το εντυπωσιακό 71%, ο κ. Καραμανλής, ανεβαίνοντας στην Θεσσαλονίκη και προκειμένου να ενισχύσει την δημοτικότητα του, έσπευσε να συναντήσει τον κ. Τζιτζικώστα, ενώ πραγματοποίησε και επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον τελευταίο. Τόσο ανέντροπος δηλαδή !

H Nέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ έκαναν πολύ μεγάλο κακό στην Ελλάδα! Επί 40 ολόκληρα χρόνια έβαζαν τους οπαδούς τους να αλληλοσκοτώνονται κυριολεκτικά, έσπειραν το μίσος μεταξύ των ανθρώπων, καλλιέργησαν ανύπαρκτες διαχωριστικές γραμμές και τελικά το 2011-12 συνεργάστηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο, ψηφίζοντας, όχι μόνο το Μνημόνιο, αλλά άκουσον-άκουσον, κατηγορώντας όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που δεν ευθυγραμμίστηκαν με την λογική τους.

H Nέα Δημοκρατία χωρίς κανέναν ενδοιασμό και ανερυθρίαστα, δηλώνει ότι είναι ένα πατριωτικό κόμμα, αλλά οι πράξεις της, δυστυχώς της ελάχιστα συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

H Nέα Δημοκρατία, μαζί με το ΠαΣοΚ έφεραν στην Ελλάδα όλους τους λαθρομετανάστες, Αλβανούς, Ασιάτες και Αφρικανούς, απειλώντας τον εθνολογικό μας ιστό, την ίδια δηλαδή την ύπαρξη μας. H Nέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ ψήφισαν τους νόμους για την Ιθαγένεια και για το μουσουλμανικό τέμενος, το οποίο τέμενος δεν αποτελεί προτεραιότητα τη στιγμή αυτή, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Με τον νόμο για την Ιθαγένεια νομιμοποιούνται εκατομμύρια ξένοι, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον ελληνισμό, την στιγμή μάλιστα που έχουν φύγει στο εξωτερικό χιλιάδες Έλληνες, κυρίως νέοι, λόγω έλλειψης εργασίας. Αυτή είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ. Αδιάφορη και προδοτική για τον ελληνισμό και τα ελληνικά συμφέροντα! Γιατί οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ, αφού είναι τόσο πατριώτες όπως λένε, δεν ενδιαφέρονται για την ανέγερση του Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα, το οποίο αποτελεί Το Τάμα του Έθνους και την ίδια ώρα ψηφίζουν υπέρ της ανέγερσης τεμένους στο Βοτανικό, μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, μάλιστα και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο.

Η Νέα Δημοκρατία είχε πάντα πρόβλημα συνοχής και αυτό αποτελούσε τροχοπέδη στην ενότητα του κόμματος. Ήταν βαθιά διαιρεμένη σε τρείς ομάδες. Στην εθνικιστική Δεξιά, στην καραμανλική πτέρυγα, τον λεγόμενο και μεσαίο χώρο και στην φιλελεύθερη κεντρό-δεξιά, Μοναδική εξαίρεση στην ιστορία του κόμματος αποτελεί η περίοδος Μητσοτάκη (90-93), στη διάρκεια της οποίας έγιναν σοβαρές προσπάθειες να εκφραστεί ο κεντρώος και δεξιός χώρος από την ενιαία παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Οι προσπάθειες αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, διότι το καραμανλικό περιβάλλον ήθελε να έχει πάντα ηγεμονικό ρόλο και να επιβάλλει την θέληση του στις άλλες ομάδες. Έτσι, μετά την αποχώρηση Μητσοτάκη από την ηγεσία του κόμματος το 1993, η Νέα Δημοκρατία επανήλθε και πάλι σε κατάσταση σύγχυσης.

Η ελληνική πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε ανανέωση. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβεί αυτό. Με χρεοκοπημένα, όμως, από ηθικής και πολιτικής απόψεως κόμματα, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ, δεν πρόκειται να επέλθει καμία ανανέωση. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ, με ολέθριες επιλογές στα οικονομικά και εξωτερικά θέματα είναι διαχρονικά απόλυτα υπεύθυνοι για το κατάντημα του τόπου και ως εκ' τούτου δεν έχουν καμία δυνατότητα να μας βγάλουν από την οικονομική και πολιτική κρίση, στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.
Χρήστος Αντωνιάδης
μελετητής και συγγραφέας ελληνικών και διεθνών θεμάτων.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...