loading...

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

150.000 εφέδρους επιστρατεύει αιφνιδιαστικά η Ρωσία για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Συρία!

ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ
Στην μεγαλύτερη επιστράτευση εφέδρων μετά τον Β'ΠΠ προχώρησε το ρωσικό Γενικό Επιτελείο με συνολικά 150.000 εφέδρους να καλούνται υπό τα όπλα ενώ βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δεκάδες μεταγωγικά σπεύδουν στα ρωσικά λιμάνια για να μεταφέρουν χιλιάδες στρατιώτες με τελικό προορισμό τη Συρία.
Την ίδια στιγμή το συριακό Γενικό Επιτελείο ολοκληρώνει την εκπαίδευση διάρκειας έξι εβδομάδων των νεοσύλλεκτων του συριακού Στρατού που προήλθαν από τις στρατολογήσεις Σύρων Αλαουιτών, Ελληνορθόδοξων, Αρμένιων κλπ., εχθρικών προς το ισλαμιστικό σουνιτικό τόξο, μειονοτήτων.
Συνολικά περίπου 10.000 νέοι στρατιώτες θα ριχθούν στην μάχη μέσα στον Οκτώβριο αρχικά για να αναλάβουν την φρούρηση των οδικών αξόνων από και προς τη Δαμασκό αλλά και στις ακτές της Μεσογείου, απελευθερώνοντας παλαιότερες και πλέον έμπειρες μονάδες που θα αναλάβουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις τόσο στο Ιντλίμπ όσο και στη Παλμύρα-Κεντρική Συρία, σε συνεργασία με με σκοπό όχι μόνο την εξουδετέρωση των "μετριoπαθών" (FSA) και λοιών ισλαμιστών (αλ Νούσρα και ISIL) αλλά και την πλήρη αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας σε αυτές τις περιοχές.
Eπίσης με στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής Αεροπορίας, βολές πυροβολικού και εν συνεχεία ελιγμούς πεζικού και ρωσικών ειδικών δυνάμεων και συγκροτήματα μονάδων αποτελούμενα από Σύρους, Ιρανούς, παραστρατιωτικές δυνάμεις Σιιτών από το Ιράκ και τη Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει η προέλαση προς την Ράκκα. Το διάστημα που θα απαιτηθεί για τον πλήρη έλεγχο αυτής της επαρχίας εκτιμάται σε 3-5 εβδομάδες.
Φαίνεται ότι ο Β.Πούτιν είναι αποφασισμένος να μην αφήσει να γίνουν "μισές" δουλειές στο συριακό θέατρο επιχειρήσεων και έτσι μετά την αεροπορική δύναμη έρχεται η στιγμή της χερσαίας επέμβασης.
Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι ο Ρώσος ηγέτης προετοιμάζει μια πρωτοφανή σε μέγεθος εκστρατευτική δύναμη για να καταλάβει τη ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία.
Στη Ράκα λέγεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει μια μόνιμη ισχυρή φρουρά τουλάχιστον 5.000 σκληροτράχηλων τζιχαντιστών.
Ο Πούτιν σκοπεύει να κινητοποιήσει τμήμα από τους 150.000 εφέδρους που επιστράτευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με μια «εσωτερική» πηγή που επικαλείται μια βρετανική εφημερίδα η Express, «είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία επιθυμεί να σαρώσει τα δυτικά της χώρας, να καταλάβει στη συνέχεια τη Ράκα και όλες τις πετρελαιοπηγές και πηγές φυσικού αερίου γύρω από την Παλμύρα».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Γρήγορα πλέον γίνεται ένας αγώνας δρόμου για τη Ράκα – να ασφαλιστούν οι πετρελαιοπηγές και να εκκαθαριστεί όλη η Συρία από τους τζιχαντιστές», και η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους είναι στρατηγικής σημασίας για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αναφορά του εκπροσώπου του Ρώσικου Υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov, που ανέφερε ότι τα μαχητικά Su-34 της Ρώσικης Πολεμικής Αεροπορίας κατέστρεψαν το κέντρο διοίκησης και το κέντρο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους.
Τα μαχητικά κατέστρεψαν συνολικά 12 στόχους, πάνω από το Ισλαμικό Κράτος που άνηκαν στους τζιχαντιστές, τις τελευταίες 24 ώρες. Ο εκπρόσωπος επίσης ανέφερε ότι το στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών έχει πλήρως καταστραφεί. Οι στόχοι επιλέχθηκαν με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν και επαληθεύτηκαν από την Ρωσία και τη Συρία.
«Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων μας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, καταφέραμε να διαλύσουμε το σύστημα ελέγχου τους, τις γραμμές εφοδιασμού της τρομοκρατικής οργάνωσης, και προκαλέσαμε επίσης σημαντικές ζημιές στην υποδομή που χρησιμοποιείται για την ετοιμασία πράξεων τρομοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο.
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε πως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί στη Συρία κατευθυνόμενους από λέιζερ πυραύλους αέρος-εδάφους KH-29L, επικαλούμενο τον συνταγματάρχη Ιγκόρ Κλίμοφ, εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...