loading...

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Δίνουν επιδότηση ενοικίου στους μετανάστες και ετοιμάζονται να στείλουν στα... παγκάκια τους Έλληνες βγάζοντας στο "σφυρί" τα σπίτια τους.

Η ΚΑΤAΣΧΕΣΗ ΣΠΙΤΙΩΝ A LA ΙΣΠΑΝΙΑ "ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Η κυβέρνηση κατ' εντολή των δανειστών είναι έτοιμη να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία των Ελλήνων για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ, αλλά, από την άλλη, δέχεται τους χιλιάδες μετανάστες στο έδαφος της με την προκλητική μάλιστα “συνοδεία” της επιδότησης ενοικίου. Δηλαδή, οι μετανάστες θα μένουν σε δημόσια κτίρια ή ολυμπιακά ακίνητα που έχουν πληρώσει οι Έλληνες και οι Έλληνες θα κοιμούνται στα παγκάκια.

Ε, αν αυτό δεν είναι παράνοια τι ακριβώς είναι; Και δεν είναι μόνο αυτό, ότι επιδοτούνται για τη διαμονή τους. Θα τους πληρώνει το κράτος, με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ρεύμα, το φαγητό και όποια άλλη βασική ανάγκη έχουν, τη στιγμή που χιλιάδες Έλληνες πολίτες ετοιμάζουν τα μαγκάλια και τις ξυλόσομπες για να ζεσταθούν τον κρύο χειμώνα που αναμένεται.
Οι δανειστές θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε “κέντρο μεταναστών” και ταυτόχρονα να ξεκάνουν τους πολίτες αυτής της χώρας. Κι αν η κυβέρνηση δεν έχει, έστω, λάβει κάποια ανταλλάγματα τότε πρόκειται για ένα ολίσθημα άκρως επικίνδυνο για τη χώρα και το λαό της.
Ενώ υποτίθεται πώς η κυβέρνηση τηρούσε σκληρή γραμμή στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας φαίνεται να έχει ήδη βάλει πολύ νερό στο κρασί της και τώρα μιλάει για έναν “έντιμο συμβιβασμό” με τους δανειστές. Αλήθεια πώς το έχει στο νου της η κυβέρνηση αυτόν τον συμβιβασμό, όπως ο κ. Φίλης τον ΦΠΑ 23% στη παιδεία που τον βαφτίζει “πενταροδεκάρες”;
Αν λοιπόν και το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε σύγκρουση για τα κόκκινα δάνεια μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης με τη δεύτερη να δηλώνει πώς δεν θα κάνει βήμα πίσω και η χώρα δεν θα γίνει αρένα πλειστηριασμών, πλέον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για έναν έντιμο συμβιβασμό.
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ορθά κοφτά ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όμως σε κάθε περίπτωση η προστασία θα αφορά κατά κύριο λόγο τα φτωχά νοικοκυριά.
Η κυβέρνηση φέρεται να μελετά το εισοδηματικό όριο για την αποφυγή πλειστηριασμών να φτάνει για το άτομο τα 15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και για το ζευγάρι τα 25.000 ευρώ συν 3.500 για κάθε παιδί, ενώ η αξία της πρώτης κατοικίας να αποτιμάται έως 200.000 για το ζευγάρι.
Η κυβέρνηση στην τρόικα πρότεινε προ ημερών εισοδηματικό όριο τα 35.000 ευρώ για οικογένεια και περιουσιακό όριο έως 200.000 ευρώ αξία ακινήτου για το άτομο, έως 250.000 ευρώ για το ζευγάρι και 25.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Οι δανειστές από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προστατευόμενη αξία ακινήτου μέχρι τα 120.000 ευρώ (αρχικά πρότειναν 70.000 ευρώ) και εισοδηματικά κριτήρια τα 8.180 ευρώ ετησίως για το άτομο,τα 13.917 για το ζευγάρι ή την οικογένεια και 3.350 ευρώ για κάθε παιδί.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι, με ποιες αντικειμενικές αξίες θα υπολογίζεται η αξία του ακινήτου; Με αυτές που είναι ακόμη στο... Θεό για να τους βγει και ο ΕΝΦΙΑ ή με τις πραγματικές που είναι στα τάρταρα καθώς δεν γίνεται πλέον καμία αγοραπωλησία ακινήτου;
Αν ληφθούν υπόψη οι υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες τότε πολλά σπίτια θα χαθούν και θα περάσουν στα χέρια των τραπεζών οι οποίες μπορεί να δηλώνουν πώς δεν τα θέλουν, αλλά τα θέλουν τα “κοράκια” που βρίσκονται πίσω από αυτές και περιμένουν να πουλήσουν και πάλι στους Έλληνες τα σπίτια που θα τους έχουν κατάσχει.
Θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά όμως η κυβέρνηση πώς αν υπάρξουν στην Ελλάδα εικόνες σαν και αυτές στην Ισπανία, τότε θα έχει ήδη πατήσει την πλέον “κόκκινη” γραμμή όχι των δανειστών αυτή τη φορά, αλλά των Ελλήνων...
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...