loading...

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δέκα αναπηρικά αμαξίδια σε μονάδες υγείας του Νομού, από το Σύλλογο ΑΜΕΑ Π.Ε. Κοζάνης.Βανδαλισμοί σε 2 κάδους συλλογής πλαστικών καπακιών του συλλόγου.


Δέκα αναπηρικά αμαξίδια σε μονάδες υγείας του Νομού, από το Σύλλογο ΑΜΕΑ Π.Ε. Κοζάνης


Στην παράδοση δέκα αναπηρικών αμαξιδίων στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας αλλά και σε Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης προχώρησε χθες Δευτέρα ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα παραδόθηκα 4 αναπηρικά αμαξίδια στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, 4 στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και από ένα 1 στα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας).
DSC03003Στην τελετή παράδοσης των αναπηρικών αμαξιδίων που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των δομών υγείας του νομού, της αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής αρχής ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου ΑμεΑ Μιχάλης Μήγγος και Μάριος Συμεωνίδης, αντίστοιχα, απηύθυναν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας για την ενεργό συμμετοχή τους στη συλλογή πλαστικών καπακιών, μέσω της ανακύκλωσης των οποίων έγινε η προμήθεια των αναπηρικών αμαξιδίων, προς τους καταστηματάρχες που δέχθηκαν να βάλλουν κάδους συλλογής καπακιών στα καταστήματά τους και φυσικά προς τα μέλη του συλλόγου που πρωτοστατούν στη δράση αυτή.
Ο κ. Μήγγος επισήμανε ότι ήδη έχουν παραδοθεί τέσσερα καινούρια αμαξίδια σε μέλη του συλλόγου, καθώς και άλλα 15 μεταχειρισμένα αναπηρικά αμαξίδια που προμηθεύτηκε ο σύλλογος ΑμεΑ με τη βοήθεια ιδιώτη, ενώ για το σκοπό αυτό διατέθηκαν και χρήματα που περιήλθαν στο σύλλογο μέσω δωρεών.
Τόνισε ότι η δράση συλλογής καπακιών για ανακύκλωση συνεχίζεται, μέσω των οποίων θα γίνει προμήθεια ορθοπεδικού υλικού για τον εξοπλισμό ιατρικών μονάδων της περιοχής, ενώ στηλίτευσε τέλος τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε δύο κάδους συλλογής καπακιών που έχει τοποθετήσει ο σύλλογος.
Τις ευχαριστίες του εκ μέρους του συστήματος υγείας του νομού Κοζάνης και τα συγχαρητήριά του προς το Σύλλογο ΑμεΑ εξέφρασε ο διοικητής των νοσοκομείων Μαμάτσειο- Μποδοσάκειο, Γιώργος Παύλου, τονίζοντας ότι η προσφορά του συλλόγου είναι σημαντικότατη, πολύτιμη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στους δύσκολους σημερινούς καιρούς, αν και δεν έκρυψε ότι αισθάνεται αμηχανία διότι «θα έπρεπε η Πολιτεία, το Κράτος να φροντίζει μόνο του γι’ αυτά.»

Τη λύπη του που αναγκάζονται οι φορείς και οι πολίτες να μεριμνούν για ζητήματα που είναι υποχρέωση της Πολιτείας εξέφρασε και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Χρήστος Κατσίνας, συγχαίροντας το σύλλογο για την πρωτοβουλία του, ενώ τις ευχαριστίες προς το σύλλογο εξέφρασαν και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των Κέντρων Υγείας Σιάτιστας και Σερβίων.
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς το Σύλλογο ΑμεΑ γι’ αυτή τη δράση του απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κωτσίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο οποίος μάλιστα έκανε αυτοκριτική γιατί η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να επιλύσει μέχρι στιγμής τα προβλήματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...