loading...

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΗΛΕΙΑ Στο δρόμο πενταμελής οικογένεια.

Στο δρόμο βρίσκεται από χθες μία πενταμελής οικογένεια στον Αμπελόκαμπο Αμαλιάδας, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς το εσωτερικό της κατοικίας, ενώ πρόλαβαν και βγήκαν εγκαίρως έξω, πριν τυλιχτεί στις φλόγες το σπίτι τα δύο ανήλικα παιδιά και η θεία τους.  
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι υλικές ζημιές ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ και η οικογένεια από χθες έχει μετακομίσει σε συγγενικό σπίτι, προκειμένου να διαμείνει προσωρινά μέχρι να δει τι θα κάνει και πώς θα αποκαταστήσει την κατοικία.
Πιθανόν από τη σόμπα
Η μονοκατοικία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8:25 το πρωί. Εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης κ. Δημήτρης Θωμόπουλος και η σύζυγός του απουσίαζαν σε αγροτικές εργασίες, η μητέρα του που διαμένει μαζί του είχε πάει στη δουλειά του και στο σπίτι βρισκόταν η κουνιάδα του με τα δύο ανήλικα παιδιά του ηλικίας 10 και 3,5 ετών.
Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, αν και πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από τη σόμπα που βρισκόταν στο διάδρομο του σπιτιού, και με δεδομένο ότι το ταβάνι ήταν ξύλινο επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα.
Η κουνιάδα του ευτυχώς το αντιλήφθηκε έγκαιρα και παρά την ταραχή της διατήρησε την ψυχραιμία της και έβγαλε αμέσως τα παιδιά έξω από το σπίτι. Αμέσως άρχισε να καλεί σε βοήθεια και οι γείτονες που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας.
Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, με επικεφαλής τον υποδιοικητή πυραγό κ. Ευστάθιο Κάρμη, και ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση και πράγματι χάρη στην έγκαιρη επέμβασή τους η πυρκαγιά περιορίστηκε μόνο σο εσωτερικό της κατοικίας και δεν τυλίχθηκε όλο το σπίτι στις φλόγες.  
Ωστόσο η ζημιά στο εσωτερικό δεν απεφεύχθη και εκτός από το ταβάνι έπαθαν μεγάλη ζημιά οι οικοσυσκευές της οικογένειες και χθες αμέσως μετά την κατάσβεση συγγενείς και φίλοι προσπαθούσαν να περισώσουν ότι ήταν εφικτό.
«Με πήρε τηλέφωνο η κουνιάδα μου γύρω στις 8:30 και μου είπε ότι καίγεται το σπίτι. Ευτυχώς πρόλαβε και έβγαλε τα παιδιά έξω, αλλά η ζημιά στο σπίτι είναι μεγάλη» δήλωσε στην ‘Π’ ο κ. Θωμόπουλος.
Τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας. 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...