loading...

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις διοργανώνει σε πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στο Βέλγιο ο Νότης Μαριάς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την πρόσφατη εξέλιξη της αποδοχής ως «παραδεκτή» Αναφοράς της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επικείμενη συζήτηση του θέματος για πρώτη φορά σε θεσμικό όργανο της Ε.Ε.  εν προκειμένω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εντείνεται η προσπάθεια δημοσιοποίησης και ανάδειξης του Εθνικού μας θέματος σε διεθνές επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς οργανώνει εκδήλωση για την Εθνική υπόθεση της διεκδίκησης των  Οφειλών της Γερμανίας  προς την Ελλάδα  στην «καρδιά» της Ευρώπης, στο Βέλγιο,.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου, ώρα 14.00, στο πρώην  ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπρέντοκ (Μemorial National du fort de Breendonk),  χώρο ιδιαίτερης ιστορικής μνήμης αφού εκεί μαρτύρησαν  χιλιάδες πατριώτες.
Οι ομιλίες θα εστιάσουν:
  • Στο Ολοκαύτωμα της Υπάτης, που έζησε τρεις φορές τη λυσσαλέα καταστροφική μανία των Γερμανών.
  • Στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, που εντάχθηκε στα Μαρτυρικά χωριά της Κρήτης μετά το βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
  • Στα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ομιλητές: Ο δημοσιογράφος Γιάννης Καζάσης, ο Διευθυντής του περιοδικού «Επίκαιρα» Γιάννης Κορωναίος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Κρητικής Παράδοσης Ειρήνη Χατήρη – Λαγουδάκη και ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που με την εμπεριστατωμένη και διαρκή δράση του πέτυχε την ως άνω απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Επισυνάπτονται  πρόσκληση και αφίσα της εκδήλωσης.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...